Çerkezköy’den İtalya’ya uzanan proje

Bireysel Öğrenci Hareketliliği Projesi kapsamında Çerkezköy 3 İtalyan öğrenciyi konuk edecek. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden 3 öğrenci ise, 9 ay süresince İtalya’da eğitim görecek. Ã?

Çerkezköy 19.09.2012 20:44:00 0
Çerkezköy’den İtalya’ya uzanan proje

 Çerkezköy Haber - Türkiye genelinde 4 okulda uygulanan Bireysel Öğrenci Hareketliliği Projesi 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında Çerkezköy’de ilk kez Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesinde hayata geçirildi. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde 3 ay süresince tüm derslerden eğitim görecek İtalyan öğrenciler, Grazıa Musmeci, Valentina Bellina ve Sebina La Rocca önceki gün Çerkezköy’e geldi.

 

MİSAFİR ÖĞRENCİLER OKULDA

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’ne gelen İtalyan öğrenciler, ülkelerinde eğitim görecek Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri Emre Konuşmacı, Senem Açıkgöz ve Selin Buket Üzerhan ile okul müdürü İsmail Sayar, İngilizce öğretmeni Birdal Kanmış ve kendilerini 3 ay süresince evlerinde misafir edecek ailelerle tanıştı.

 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİLER

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde 12. sınıf öğrencileri olarak eğitim görecek olan İtalyan öğrenciler, Çerkezköy’de olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek, eğitimleri süresince kendilerine destek olacak herkese teşekkür ettiler.

 

İKİNCİ PROJE OLACAK

Bu projenin Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin ikinci projesi olduğunu belirten İngilizce öğretmeni Birdal Kanmış, “Daha önce COMENİUS Projesi ile önemli bir çalışmaya daha imza atmıştık. İkinci projemiz olan, ‘Bireysel Öğrenci Hareketliliği’ çerçevesinde İtalyan öğrencilerimizi en iyi şekilde eğiterek ülkelerine mutlu bir şekilde göndermeyi hedefliyoruz. Okulumuz adına yaptığımız bu çalışma çerçevesinde İtalya’ya giden öğrencilerimize de başarılar diliyoruz” dedi.

 

OKUL MÜDÜRÜ BAŞARI DİLEDİ

Okul müdürü İsmail Sayar ise, önemli bir projeye daha imza atmaya hazırlandıklarını belirterek, “Bu projenin Türkiye genelinde uygulandığı 4 okulda biri olmaktan gurur duyuyoruz Avrupa Birliği destekli projenin Çerkezköy’de gerçekleşmesi de ayrı bir gurur kaynağıdır. İtalya’ya giden öğrencilerimize ve okulumuza gelen konuk öğrencilerimize başarılar diliyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.

 

TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERECEĞİZ

3 aylık eğitimleri süresince Çerkezköy’de konuk olacak İtalyan öğrencileri, Zayit – Nurgül Eser, Abdullah – Perihan Dülger ve Bayram – Birsen Işık aileleri evlerinde misafir edecekler. Çerkezköylü aileler İtalyan öğrencileri misafir etmekten mutluluk duyacaklarını belirterek Türk halkının misafirperverliğini en iyi şekilde yansıtacaklarını söylediler.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10