Afetlerde ilk haberleşme

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bünyesinde kurulan Haberleşme Hizmetleri Grup çalışması toplantısı önceki gün İl AFAD Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Tekirdağ 20.09.2012 18:41:00 0
Afetlerde ilk haberleşme

 ÇALIŞAM TOPLANTISI YAPILDI 

Haberleşme Hizmetleri Grubu Başkanı İl Telekom Müdür Yardımcısı Tuncay Karakuş başkanlığında yapılan toplantıya; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 8.Mekanize Tugay Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, PTT Baş Müdürlüğü, Vodafone İletişim A.Ş. ve Trac Tekirdağ Şubesi yetkilileri katıldı.

 

İLK HABERLEŞME ÖNEMLİ

Toplantının açılış konuşmasının yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, afetlerde ilk haberleşmenin önemine dikkat çekerek “İlk yardım ve kurtarma faaliyetlerinin hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için ilk bilgi ve haberlerin çok hızlı bir şekilde üst makamlara ve çevre illere ulaştırılması gerekir. Bunun için uydu ve telsiz haberleşme sistemlerinin kurulu ve faal olması gereklidir. Bu amaca yönelik olarak yapılan haberleşme planlarının güncellenmesi ve yeni teknolojilerin kurulması büyük önem taşımaktadır. Biz de bu toplantıyı kendi durumumuzu görmek noksanlıklarımızı tamamlamak ve planlarımızı revize etmek için yapıyoruz.” dedi

 

ŞEBEKE KURULACAK 

Açılış konuşmasının ardından, sunum yapıldı. Toplantı sonunda yapılan karşılıklı görüşmeler ve müzakereler sonucunda Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine (AADYM) Afet ve Acil durumlarda kullanılmak üzere Telekom tarafından 30 abonelik bir şebeke kurulmasına ve Türksat tarafından gerekli iyileştirme ve yatırımların yapılarak kesintisiz Uydu İnternet Erişimi sağlanmasına ve Haberleşme Hizmetleri Grubu Çalışma Planının revize edilmesine karar verildi. Toplantıya katılan üyelerin plan hakkında görüş ve önerileri konuşulduktan sonra toplantı sona erdi. 6 aylık periyodik aralıklarla toplantı yapılmasına karar verildi.

 

Haber / Gökhan TEKER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10