NKÜ ile Kepler Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması

Namık Kemal Üniversitesi ile Kepler Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Tekirdağ 23.09.2012 17:16:00 0
NKÜ ile Kepler Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması

 FARKLI ALANLARDA GENİŞLETİLECEK

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof Dr. İhsan Sosyal ve İktisadi İdari Bilimler Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alpay Hekimler, Avusturya Liz Johannes Kepler Üniversitesi’ne giderek İşbirliği Anlaşması'nı imzaladı. Şuan için sadece Hukuk alanında imzalanan bu işbirliği anlaşmasının gelecekte farklı alanlarda da genişletilmesinin hedeflendiği belirtildi.

 

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİNİ DE KAPSIYOR

NKÜ ile Johannes Kepler Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği anlaşması ile ilişkiler resmi bir kimlik kazandı. Bu anlaşma sayesinde İş Hukuku, Sosyal Hukuk ve Sosyal Politika konularında ortak araştırmaların yapılacağı somutluk kazandı. NKÜ ile Kepler Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma ortak araştırmaların yapılmasının yanı sıra öğrenci değişiminin sağlanmasını da kapsıyor.

 

2013’TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Kepler Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Lukas bu işbirliğinden beklentilerini şu sözlerle dile getirdi:  “Öğrenciler bu işbirliğinin merkezinde yer almaktadır. Hali hazırda Avusturya’da yaşayan çok sayıda Türk'ün yanısıra Türkiye'den yeni öğrencilerin eklenecek olması bizi sevindirecektir. Doğacak olan bu avantajlı durum ulusların karşılıklı iletişimine katkı sağlayacaktır. Doğacak olan bu durum ulusların karşılıklı iletişimine de katkıda bulunacaktır” Üç yıllık bir süreyi kapsayan işbirliği anlaşmasının 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olmasına rağmen projelerin şimdiden yürütülmeye başlandığı bildirildi. 

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10