Atıl durumdaki okulların büstleri muhafaza altına alınacak

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Tekirdağ’da kapalı ve atıl durumdaki köy okullarının bahçesinde bulunan Atatürk Büstlerinin bakımlarını yaptıktan sonra kaldırarak, bir kısmının yeni açılan okul

Tekirdağ 23.09.2012 17:17:00 0
Atıl durumdaki okulların büstleri muhafaza altına alınacak

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ’daki basın mensupları ile ayda bir düzenleyeceği toplantının ilkini Tekirdağ Polis Evi'nde gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’ın Malkara’ya bağlı Çınarlıdere Köyü meydanında bulunan Atatürk Büstünün, yerinden sökülerek, bir aydınlatma direğine iple bağlanarak sarkıtılması olayını şiddetle kınadığı ifade etti.

 

MUHAFAZA ALTINA ALINACAK

Vali Ali Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile muhtarlarla görüşerek bu konuda tespit yapıldığını belirterek “Çınarlıdere Köyü'ndeki olay diğer yerlerdeki büstlerin muhafaza edilmesi konusunda örnek oldu. Tekirdağ’ın merkez ve ilçelerine bağlı köylerdeki yaklaşık 216 okulun bir kısmı taşımalı sistem nedeni ile kapalı ve atıl durumdaki bu okulların bahçelerinde bulunan Atatürk Büstleri bir hayli bakımsız. Bu okullardaki Atatürk Büstlerinin bakımını yaptıktan sonra bir kısmını daha göz önünde olan köy meydanlarına ve yeni açılacak okullara tahsis edeceğiz. Kalanları depoya alarak muhafaza altına alacaklarını ifade etti.

 

ZANLI ADIYAMAN’DA YAKALANDI

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’ne bağlı Çınarlıdere Köyü meydanında bulunan Atatürk Büstünün, yerinden sökülerek, bir aydınlatma direğine iple bağlanarak sarkıtılması olayının faili olduğu düşünülen C.Y. adlı zanlının Adıyaman’da yapılan operasyonla Jandarma ekipleri tarafından yakalandığı öğrenildi. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiği belirtildi.

 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10