Görevimiz devlet ile milleti kaynaştırmaktır

Tekirdağ Polis Evi’nde düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelen Vali Ali Yerlikaya, gerçekleştirilen 1. Medya Mensupları ile Buluşma Günleri Toplantısı’nda Ergene’den sanayiye, eğitimden

Tekirdağ 23.09.2012 17:17:00 0
Görevimiz devlet ile milleti kaynaştırmaktır

 Çerkezköy Haber- Tekirdağ Valiliği tarafından önceki gün saat 10.30’da Tekirdağ Polisevi’nde düzenlenen ‘1. Medya Mensupları ile Buluşma Günleri’ne 8 ilçeden toplam 50 gazeteci katıldı.

 

AMACIMIZ DEVLET İLE MİLLETİ KAYNAŞTIRMAKTIR

18 Ağustos’ta Tekirdağ’daki görevine başladığını anımsatan Vali Ali Yerlikaya, “Bir ay boyunca belediyelere, Sivil toplum kuruluşlarına, sanayicilere çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Edindiğim izlenimlere dayanarak Tekirdağ’ın güçlü ve dinamik bir kent olduğunu söyleyebilirim. Ziyaretlerimizi insanlara olan sevgimizi göstermek amacı ile yaptık. Çünkü mülki amirlerin görevi devlet ile milleti kaynaştırmaktır. Halkın eleştirilerini dinlemektir. Güzellikleri paylaşmaktır” dedi.

 

SEVGİ BÜTÜN KAPILARI AÇAR

Tekirdağ’da yaşayan 830 bin vatandaşla gurur duyduğunu söyleyen Yerlikaya, “Biz onlara bir adım giderek tebessüm ettiğimizde onlar bize bin adım gelerek teveccüh gösteriyorlar. Sevgi bütün kapıları açar. İnsanların evlerine, gönüllerine açılan pencere de medyadır” şeklinde konuştu.  

 

1. ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM

Valilik olarak birinci önceliklerinin bölgede daha kaliteli eğitim vermek olduğunu söyleyen Yerlikaya, 700 eğitim idarecisine gerekli çalışmaları yapmaları konusunda talimat verdiğini ifade ederek, “Bu işe gönül vererek yola çıkanların bahaneler üretmeye hakkı yok. İl Milli Eğitim Müdürümüz Halis İşler ile yaptığımız toplantılarda, çocuklarımızın kalbini kazanarak akıllarını kazanabileceğimizi konuştuk. Çocuklarımızın kalemlerini sevgi ile oynatabileceğimiz konusunda hem fikir olduk” dedi. Yerlikaya, öğrencilerden ulus bazlı sınavlarda dereceler beklediğini dile getirdi.

 

YÜZDE 73’Ü ‘VARIM’ DEDİ

2. önceliklerinin ise Arıtma Tesisleri olduğunu belirten Vali Ali Yerlikaya, “605 sanayicimizin hepsi ile toplantı yaptık. Kendileri ile bundan sonraki süreçte haftada 1 bir araya geleceğiz. Sanayicilerimizi yalnızca yardım talebinde bulunmak için hatırlamak doğru değil” dedi. Sanayicilerin yüzde 73’ünün Arıtma Tesisi işinde ‘Varım’ dediğini söyleyen Yerlikaya, ilçelere her gidişinde sanayicileri de ziyaret edeceğini kaydetti. 

 

BİRLİKTEYSENİZ GÜÇLÜSÜNÜZDÜR

Kentte Tekirdağ Basın Mensupları Derneği ve Tekirdağ Gazeteciler Derneği olmak üzere iki farklı dernek olduğunu belirten Vali Ali Yerlikaya, “İnsanlar birlikte hareket ettikleri sürece daha güçlüdür. Bu iki derneğimizin birleşmesi halinde Tekirdağ’daki basın mensupları için büyük bir dernek binası tahsis edebiliriz” dedi.

 

KİMSE KİMSEYİ SUÇLAMASIN

Toplantıda Ergene'deki kirliliğin akıbetinin ne olacağına dair soruya yanıt veren Vali Ali Yerlikaya, "Ergene konusunda kimse kimseyi suçlamasın, kin gütmesin. Bu, bugünkü sorunumuzu çözmez. Biz Ergene’yi nasıl kurtarabileceğimizi konuşalım. Ergene'nin temizliği kadar diğer yerlerin temizliği de bizim için çok önemli. Kumbağ’da, Marmara Ereğlisi'nde ve sahil bandımızda mavi bayraklı plajlar görmememiz için bir neden var mı?" ifadelerini kullandı.

 

DÜNYA NASIL ÇÖZÜYORSA TÜRKİYE DE ÖYLE ÇÖZÜYOR

Kirliliğin, dünya genelinde uluslararası alanda kabul görmüş parametreleri olduğuna dikkat çeken Yerlikaya, Bakanlığın, Ergene sorunu için çözümleri İTÜ'den iki profesör ile birlikte yürüttüğünün altını çizdi. Kötümser olmamak gerektiğini söyleyen Vali Yerlikaya, “Dünyanın önde gelen devletleri bu tür sorunları nasıl çözüyorsa Türkiye de öyle çözüyor” dedi.

 

BİZE YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLAYACAĞIZ

Vatandaşların yaklaşan Kurban Bayramı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da kutlayan Yerlikaya, “Bize yakışır bir şekilde, bir olarak bayramlarımızı kutlayacağız. Valilik ayrı, belediye ayrı, sivil toplum kuruluşları ayrı değil, hepimiz birlikte hareket edeceğiz ve el ele gönül gönüle halkımızla birlikte bayramımızı kutlayacağız” şeklinde konuştu.

 

ARAZİ ÇOK DEĞERLİ

Tekirdağ'da sahilde bulunan karayolları istasyonun bulunduğu yerin değerli bir arazi olduğunu ifade eden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Deniz manzaralı bir bölgenin kışın tuzların depolandığı bir yer olmasına gerek yok. Tuzları şehrin başka bir yerinde daha rahat depolayabiliriz. Bu konuyu Ankara'ya gittiğimde gündeme getireceğim. Doğru ve güzel anlatıldığı zaman bu konuda başarısız olma ihtimalimiz yok” dedi. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10