Devlet elimizden tutmalı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Müjgan-Serkan Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi

Çerkezköy 24.09.2012 19:46:00 0
Devlet elimizden tutmalı

 Çerkezköy Haber- Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri dün saat 13.30’da Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti.

 

DAİMA ÖNCELİĞİMİZ OLDU

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri, dün Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Rızvan Öztürk ve eşi Serkan Karagöz ile birlikte okulu yaptıran Müjgan Karagöz ile bir araya geldi. Başkan Çetinkaya, geçtiğimiz günlerde kayıt almaya başlayan Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Çerkezköy’ün büyük bir eksiğinin giderildiğini ifade ederek, okulun temelinin atıldığı günden, faaliyete geçtiği güne kadar olan süreçte okul üzerinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Çetinkaya, “Engelli kardeşlerimizin engellerinin kaldırılmasına vesile olabilmek, onların yüzlerinde ufacık bir tebessüm yaratabilmek ve mutlu anlarına şahit olabilmek her zaman önceliklerimiz arasında olmuştur” dedi.

 

MALZEMELERİMİZ YOK

Çetinkaya’ya gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten dolayı teşekkür ederek, memnuniyetini dile getiren Merkez Müdürü Rızvan Öztürk de, “Özel Eğitim konusunda birçok kursa katıldım ve eğitimler aldım. Özel eğitim, örgün eğitimden çok farklıdır. Çerkezköy’de engelli hakları, dernek ve belediye çalışmaları ile başarılı bir şekilde anlatılmaya çalışılıyor” diye konuştu. Okulun prosedürde yaşanan tıkanıklardan dolayı kayıt almaya geç başladığını da belirten Öztürk, “Prosedürlerde yaşanılan aksaklıklar nedeniyle kayıtları kabul etmeye çok geç başladık. Bununla birlikte henüz okul malzemeleri de elimize ulaşmadı. Yapılan görüşmeler neticesinde, malzemelerin hafta sonuna kadar elimizde olacağını tahmin ediyoruz. Bu sorun çözülünce, hemen mevcut öğrencilerimizle eğitime başlayacağız” dedi.

 

SADECE 20 KAYIT ALDIK

Okul protokolünün, Müjgan-Serkan Karagöz İlköğretim ve İş Okulu olarak imzalandığını fakat 4+4+4 eğitim sistemi ile yapılan teftişler sonucunda okulun Özel Eğitim Uygulama Merkezi şeklinde değiştirildiğini kaydeden Müdür Rızvan Öztürk, “Okula sadece Çorlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin yönlendireceği yüzde 70 üzerindeki engelli öğrencileri ve otistikleri kabul ediyoruz. Şu anda elimizde, okulumuza kayıt yaptırabilecek 60 kişilik bir liste var. Ama biz bu isimlerin birçoğuna ulaşamadık. Ulaştıklarımızdan ise, çocuğunu okula hiç göndermeyen ve göndermek istemeyen aileler de var. Yaklaşık 150-200 öğrenci kapasiteli okulumuza sadece 20 öğrenci kaydı alabildik. Bu durum bizi çok rahatsız ediyor. Okulumuzda iş okulunun da açılması için çalışmalara başladık. Bu döneme yetişmese bile ikinci dönem iş okulunu da açmak istiyoruz” diye konuştu.

 

BUNLARIN HAYALİNİ KURMAMIŞTIK

Eşi ile birlikte okulu yaptıran Müjgan Karagöz de, okulu yaptırırken engelli çocuklarla ‘kocaman bir aile’ olmayı hayal ettiklerini belirterek “Biz bu okulun yapımına başlarken engelli çocuklarımızla bir aile olmak istedik. Ama şu anda bu ailenin başı var, sonu var, ortası yok. Bir türlü bir araya gelemiyoruz. Devletten biri artık elimizi tutmalı. Okulun sorunsuz bitmesi, hayırlara vesile olması için temelini Kadir Gecesi’nde attık. Ama ne yazık ki iş prosedür aşamasına geldiğinden beri aksilikler peşimizi bırakmadı. İş okulu umarım bu dönem açılır” dedi.

 

BİZE HAK VERDİ

“Biz bunların hayalini kurmamıştık” diyen Karagöz, “Bu konuda Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile de görüştük ve Yerlikaya bize hak vererek ‘Protokol imzaladığında ne İl Milli Eğitim Müdürü ne de ben burada değildim. Hayırsever neye imza attıysa o olsun’ dedi. Bir an önce Vali Yerlikaya’nın ve devlet büyüklerinin desteğiyle bu problemlerin çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Pınar KORKMAZ - Mustafa KOCABAŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10