KOSGEB destek programları anlatıldı

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) ve KOSGEB ortak organizasyonu ile KOSGEB destek programları konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çerkezköy 25.09.2012 19:41:00 0
KOSGEB destek programları anlatıldı

 2 HAFTADA 1 EĞİTİM

Program öncesi konuşma yapan ÇESİAD Genel Sekreteri Engin Parlak, ÇESİAD’ın üyelerinin büyük bir bölümünün KOBİ olduğunu ve gelişime, reklama, argeye, kapasite artırımına, personele kısacası büyümeye ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek “Bunu sağlayacak unsurların KOSGEB’te olduğunu biliyoruz. KOSGEB yetkilileri, KOSGEB`in Destek programlarını anlatmak üzere iki haftada bir ÇESİAD’ta olacaklar. Amacımız bugün ve bundan sonra dinlediğiniz her destek programı sonrası hemen proje yazabilecek ve KOSGEB`den istifade edebilecek duruma gelmenizdir” dedi.

 

BU FIRSAT KAÇIRILMAMALI

Böyle bir eğitimin bu kadar kapsamlı olarak Çerkezköy’de ilk defa yapılacağına değinen Parlak, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi. Parlak ÇESİAD-KOSGEB işbirliği ile 87 Ekim’de “Ar-ge, inovasyon ve endüstriyel uygulamalar destek programı”,  22 Ekim’de “Genel Destek Programı”, 5 Kasım’da “Girişimcilik Destek Programı”, 19 Kasım’da “İşbirliği Güç Birliği Destek Programı” ve 3 Aralık’ta “Gelişen İşletmeler Piyasası Kobi Destek Programı” konusunda bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini ifade ederek, KOSGEB’in yanı sıra İŞKUR ve Kalkınma Ajansı ile de çeşitli programlar organize edeceklerini söyledi.

 

AMAÇ KOBİLERE FAYDA SAĞLAMAK

15 Ekim’de İŞKUR Tekirdağ Merkez Müdürü Şerafettin Küçük’ü ağırlayacaklarını belirten Parlak, akabinde Kalkınma Ajansı ile Dış Ticaret ve Proje yazma eğitimlerine başlayacaklarını ifade ederek “Başvuruları devam den Girişimcilik eğitimi de yakında ÇESİAD’da başlayacak” dedi. Parlak’ın konuşmasının ardından KOSGEB Tekirdağ Merkez Müdürlüğü’nden Özkan Tatlı, Kobi Proje destek programı ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Projenin nasıl yazılacağını anlatan Tatlı, “Bu konuda KOSGEB’de bağlı bulunduğunuz uzmanla projenizi rahatlıkla yazabilirsiniz” dedi. “Esas iş projeyi yazmak değil, ihtiyacı belirlemektir” diyen Tatlı, KOSGEB`in amacının kobilere fayda sağlamak olduğunu ifade etti.

 

PROJE YAZMAYA DAVET ETTİ

Kobi proje destek programının tüm kobileri ilgilendirdiğini söyleyen Özkan Tatlı, mevcut işini geliştirmek isteyen tüm işletmeleri proje yazmaya davet etti. Destek programının limitleri ile ilgili de bilgi veren Tatlı program süresinin 3 yıl, destek üst limitinin 150 bin TL, destek oranının 1. ve 2. bölgeler için yüzde 50, 3. ve 4. bölgeler için ise yüzde 60 olduğunu söyledi.

 

PROJE KONULARI VE PROJE GİDERLERİ

KOSGEB Tekirdağ Merkez Müdürlüğü’nde görevli Özkan Tatlı program kapsamında desteklenecek proje konuları ve desteklenecek olan proje giderleri konularında da katılımcıları bilgilendirdi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10