Türkiye’nin Sakin Şehirleri toplandı

Cittaslow Türkiye 4. Koordinasyon Kurulu Toplantısı 21-22 ve 23 Eylül tarihlerinde Kırklareli’nin Vize ilçesinde gerçekleşti. Vize Belediyesi’nin ev sahipliğinde organize edilen program Türkiye’nin ilk sakin şe

Bölgede Gündem 26.09.2012 20:31:00 0
Türkiye’nin Sakin Şehirleri toplandı

 VİZE’DE YAPILDI

İlk üç koordinasyon kurulu toplantısını sırasıyla Seferihisar, Gökçeada ve Perşembe ilçelerinde düzenleyen Cittaslow Türkiye son toplantısında Sakin Şehir Vize’ye konuk oldu. Vize ilçesi ve Kıyıköy beldesinde gerçekleşen gezilerin ardından düzenlenen toplantıya Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan’ın yanı sıra Cittaslow üyesi diğer ilçelerden Perşembe ve Gökçeada’dan temsilciler, öğretim üyeleri, sivil toplum örgütleri ve Vize halkı katıldı.

 

İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞECEK

Vize’nin Cittaslow başvuru sürecinde emeği geçen TRAKYAKA Kırklareli YDO Uzmanı Semiha Ahmet ve Vize Belediyesi eski personeli Sibel Üstündağ ile TRAKYAKA eski uzman personeli Onur Donat’a Vize Belediyesi tarafından birer plaket verildi. Donat adına plaketi kabul eden TRAKYAKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, Vize’nin sakin şehir olma sürecinin kendilerinden önce başladığını ancak Ajans olarak yola çıkmış olan bu araca binerek hedefe Vize Belediyesi ile birlikte ulaştıklarını söyledi. Sürece adaylık dosyasının hazırlanmasından ‘Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ ile ‘Antik Dönem Trak Köyü Canlandırma Projesi’ne verdikleri mali desteğe dek farklı biçimlerde katkıda bulunduklarını belirten Üstün, ‘‘Vizeliler çocuklarının ve torunlarının bu kentte yüksek bir yaşam kalitesiyle yaşamalarını istiyorlarsa bu yeni kalkınma modeline sahip çıkmalılar. Sakin şehre sahip çıkarak bu konsepti sürdürülebilir bir hale getirebilirseniz toprağınızı sattıktan sonra orada kurulan fabrikada bekçi olarak çalışmak durumunda kalmayacaksınız. Cittaslow’a destek verirseniz altın yumurtlayan kazınızı kesmek yerine ona iyi bakarak sabırla bekleyip yumurtalarından yararlanmış olacaksınız” dedi.  Geç saatlere dek devam eden toplantıda Haziran ayında Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan 150 Cittaslow üyesi kentin katılacağı uluslararası Cittaslow Genel Kurulu hakkında görüşüldü. Diğer gündem maddelerinin de ele alınarak karara bağlanmasının akabinde toplantı sona erdi. Bir sonraki Cittaslow Türkiye Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kasım ayında İstanbul’da gerçekleşecek.  

 

Haber / Cihangir ARIK


0282 726 91 91
0282 747 65 10