Şehidimizi cennet yolculuğuna tekbirlerle uğurladık

Karaağaç’ın ilk şehidi olarak tarihe geçen Kadir Dadaş, tören alanında kılınan cenaze namazının ardından tekbirler, dualar ve sloganlar eşliğinde defnedilmek üzere Karaağaç Fatih Mezarlığı

Çerkezköy 27.09.2012 19:37:00 0
Şehidimizi cennet yolculuğuna tekbirlerle uğurladık

 Çerkezköy Haber - Karaağaç Halkı evlerinin pencerelerini, balkonlarını, kapılarını, astıkları Türk Bayrakları ile adeta kırmızı beyaza boyarken, binlerce vatandaş da 1991’e 3 tertip Şehit Kadir Dadaş’a olan son görevini yerine getirmek için yollara döküldü.  

 
 

CENNET YOLCULUĞUNA TEKBİRLERLE UĞURLANDI

Tunceli 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya’nın koruması Şehit Kadir Dadaş’ın naşı binlerce vatandaşın eşliğinde tören alanından Karaağaç Fatih Mezarlığı’na kadar Mehmetçiklerin omuzlarında götürüldü. Yüzlerce vatandaş da şehidi evlerin pencerelerinden, balkonlarından hatta çatılarından bayraklarla selamlayarak yolcu etti. Şehit Er Kadir Dadaş’ın tabutunu omuzlarında taşıyan ve gözyaşlarını içlerine akıtan Mehmetçiklerin üzüntüleri yüzlerinden okunurken, Şehit Er, cennet yolculuğuna tekbirlerle ve dualarla uğurlandı.


 
MEZARLIK DOLDU TAŞTI
Vatandaşlar, Şehit Kadir Dadaş’ın defnedildiği Karaağaç Fatih Mezarlığı’na sığmayınca, mezarlığı çevreleyen binaların balkonları ve çatılarına akın ettiler. Defin merasimi Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlarken, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen eşliğinde Şehit Kadir Dadaş ve tüm şehitler için dualar edildi. 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na bağlı askerler de havaya ardı ardına 3 el ateş ederek şehidini selamladı. 
 

 

SLOGAN ATARAK DAĞILDILAR

Şehit Kadir Dadaş’ın toprağa verildiği sırada, şehit halası Serin Dadaş fenalık geçirdi. Şehit halasına ilk müdahale kabristanda hazır bekleyen 112 ekipleri tarafından yapıldı. Karaağaç’ın ilk şehidi olan Kadir Dadaş’ı son yolculuğuna uğurlayan binlerce vatandaş, Belediye Meydanı’na kadar tekbir getirip, sloganlar atarak yürüdükten sonra dağıldı. 
   
 

 

METANETİNİ KORUDU

Şehit babası Camal Dadaş, mezarlığa getirilen şehit tabutuna sarılı bayrağı kendi elleri ile çözdü. Oğlu için okunan Fatiha’nın ardından tabuta sarılan şehit babası Cemal Dadaş’ın, defin merasiminin başından sonuna kadar metanetini koruması ise dikkatlerden kaçmadı. Cemal Dadaş şehit oğlunun mezarına daha sonra kendi elleri ile su döktü.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10