Kameralı tuzağa 3 gözaltı

Tekirdağ'da, Milli Eğitim müfettişi evli ve 2 çocuk babası 52 yaşındaki E.M.'nin, kameralı sohbet sırasında uygunsuz görüntülerini kaydederek internet üzerinden sanal aleme yaydığı iddia edilen Tarih ?

Tekirdağ 28.09.2012 21:24:00 0
Kameralı tuzağa 3 gözaltı

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ Lisesi'nde Tarih Öğretmeni olarak çalışan H.İ. hakkında, yapılan şikayet üzerine yaklaşık 1 yıl önce tefecilik yaptığı iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı. Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişi E.M. idari soruşturmayı yürüttü. Müfettişin raporu üzerine soruşturma sonunda H.İ. Bayburt'a tayin edildi.

 

TUZAK KURDURTTU

İddiaya göre H.İ., kadın arkadaşı evli bir çocuk annesi S.G.'ye cep telefonu hediye etti ve bir miktar para vererek, hakkındaki soruşturmayı yürüten müfettiş E.M. ile arkadaşlık kurarak uygunsuz görüntülerini çekmesini istedi. Bir süre sonra arkadaş olan E.M. ve S.G., internet üzerinden kameralı sohbet etmeye başladı. Görüntülü sohbet sırasında cinsel içerikli konuşmaların ardından S.G., müfettiş E.M.'nin uygunsuz görüntülerini bilgisayarına kaydetti. Görüntüleri alan Tarih Öğretmeni H.İ. arkadaşı S.Ç.'ye verdi. S.Ç. 'de Müfettiş E.M.'yi arayarak, "Elimde cinsel içerikli görüntülerin var. Bin 600 lira para vermezsen internete yayarım" tehdidinde bulundu, fakat müfettiş E.M. para vermeyi kabul etmedi.
 

MÜFETTİŞ POLİSE GİTTİ

İddiaya göre öğretmen H.İ. elindeki görüntüleri internette paylaşırken, görüntüler internet üzerinden izlenince E.M. de açığa alındı. Polise giden E.M., kendisinden tehditle para istediğini söyledi. Müfettiş E.M.'nin şikayeti üzerine harekete geçen polis, Tarih Öğretmeni H.İ., S.G. ve S.Ç.'yi gözaltına aldı. S.G.'nin bilgisayarlarını inceleyen polis ekipleri, uygunsuz görüntüleri de buldu.
 

ADLİYEYE ÇIKARILDILAR

İfadesi alınan S.G., arkadaşı olan öğretmen H.İ.'nin isteği üzerine müfettiş E.M.'nin uygunsuz görüntülerini bilgisayarına kaydettiğini itiraf ederken, H.İ. ve S.Ç. ise hakkındaki şantaj iddialarını kabul etmedi. Polisteki ifadelerinin ardından H.İ., S.G. ve S.Ç. Tekirdağ Adliye'sine sevk edildi. Yaşanan bu olayların ardından müfettiş E.M.'nin emekli olduğu öğrenildi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10