Elektrik hatları yeraltına alınıyor

Kapaklı'da elektrik hatlarının yeraltına alınmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Tredaş Çerkezköy İşletme Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalı?

Çerkezköy 2.10.2012 22:19:00 0
Elektrik hatları yeraltına alınıyor

 3 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Bu yılki çalışmalar kapsamında Tredaş Kapaklı'ya 3,5 milyon TL’lik yatırım yapacak. Atatürk Mahallesi Pınar Bulvarı, Ergene Caddesi ve Çeken Caddesi üzerinde bulunan Şehitler Camii'ne kadar, İnönü Mahallesi'nde Saray Caddesi ve Onur Sokak'ta elektrik hatlarının yeraltına alındığını belirten yetkililer, çalışmaların şuan İnönü Mahallesi Volkan Caddesi'nde devam ettiğini ifade etti. Atatürk Mahallesi'nde Tuna Caddesi Kamelya Sokak girişine, İnönü Mahallesi'nde ise Volkan Caddesi Onur Sokağa köşk trafolar ve Eski Cami Caddesi Deveci Sokağa direk tipi trafo yerleştirildiğini söyleyen yetkililer “Mevcut elektrik direkleri sökülerek yerlerine galvenez aydınlatma direkleri dikilecek. Elektrik hatları yeraltına alınırken yollarda 100 santimetre, kaldırımlarda ise 80 santimetre derinliğinde açılan kanallara elektrik kabloları çekiliyor. Evlere elektrik dağıtmak için belirlenen noktalara elektrik boxları koyuluyor” bilgisini verdi. 

 

TRAFO BİNALARINDA TADİLAT

Tredaş yetkililerinden alınan bilgilere göre Kapaklı'da mevcut olan 4 trafo binasında tadilat çalışmaları yapılacak. Elektrik hatlarını yeraltına alma çalışmaları İnönü Mahallesi’ndeki cadde ve sokaklarda devam ediyor. Elektrik hatlarını yeraltına alma çalışmasının yüzde 40'ı tamamlandı. Elektrik hatları yeraltına alındığında vatandaşların daha sorunsuz elektriğe kavuşturulacakları ifade edildi.

 

Haber / Gökhan TEKER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10