Kent Konseyi üç aylık aranın ardından toplandı

Kızılpınar Kent Konseyi Ekim Ayı Toplantısı dün saat 13.30’da Belediye Toplantı Salonu’nda yapıldı. Üç aylık aranın ardından gündemsiz toplanan Kent Konseyinde Kızılpınar’daki üst ge?

Çerkezköy 2.10.2012 22:20:00 0
Kent Konseyi üç aylık aranın ardından toplandı

 Kızılpınar Kent Konseyi Ekim Ayı Toplantısı Kent Konseyi Başkanı Mücahit Aydın başkanlığında yapıldı.

 

MECLİS SALONUNDA YAPILDI

Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda dün saat 13.30’da gerçekleştirilen toplantıya Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Tokatlılar Derneği Başkanı Kadir Ardahan, Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Osman Dal, Akşemsettin Mahalle Muhtarı Ahmet Milli, Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Nejdet Önder ve kent konseyi üyeleri katıldı.

 

BİZE ULAŞMIŞ BİR ÖNERİ YOK

Açılış ve yoklamanın ardından konuşan Kent Konseyi Başkanı Mücahit Aydın “Tüm önerileri alacağız. Düzenli olarak her ay kent konseyi toplantısı yapacağız. Halkın sorularını cevaplayacağız. Bize üç aylık bir süre zarfında öneri gelmedi. Halkımız bana vermiş olduğunuz önerilerin hiçbir cevabı bizlere ulaşmıyor diyor. Önerilerimizin neden yapılmadığı yada neye istinaden kabul edilmediğini vatandaşımız merak ediyor” diye konuştu.

 

KUM OCAĞI ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Kızılpınar’da bulunan meranın ortasında bir kamyon çöp bulunduğunu ifade eden Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Osman Dal “Çöpleri lütfen buradan kaldıralım. Kum ocağı da çöplük haline gelmiş. Belediye ekiplerimiz burada bir temizlik yaparak bu berbat görüntüyü ortadan kaldırabilirler” dedi. Toplantıda konuşan Cavit Er ise, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’a üst geçidin neden yapılmadığını sordu.

 

“TRAKYA’NIN İLK KONSEYİNİ KURDUK”

Önerilerin ardından açıklama yapan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz “2009’dan itibaren Kızılpınar’da biz Trakya’nın ilk konseyini kurduk. Çok güzel yürütüyoruz ve yürütmeye de devam edeceğiz. Görevimiz bitene kadar bu konseyi devam ettirmeye devam edeceğiz. Kent konseyinde kentin sorunlarını halk toplar, not alır ve ondan sonra gelir kent konseyi başkanına sorunları iletir. Kent konseyi Başkanı da heyetini toplar, yapabildiklerini yapar, yapamadıkları karşısında biz belediye olarak destek veririz” dedi.

 

“İKİ TANE ÜST GEÇİT PROJEMİZ VAR”

Kızılpınar halkı olarak Kent Konseyine ilgi ve alakanın çoğalması temennisinde bulunan Korkmaz “Şuana kadar kent konseyinde aydınlatılmayan hiçbir karar yoktur. 16 ve 17 sokakların açılmadığı belirtiliyor. Bu sokaklarda alt yapı ve su sorunu olduğu için açılmıyor. Meranın orada çöp olduğunu söylediler. Şuanda bölgemizde çöp yok. Çerkezköy Belediyesi bu konuyla ilgili bize yer verdi. Açılan kanallarla ilgili gerekli uyarıları yaptık. İller bankası ile yazışma yaptık. Bunlara göz yummuyoruz. Yolların alt yapısı devam ediyor. Su nedeniyle şebeke komple değişilecek. Bizim Belediye olarak iki tane üst geçit projemiz var. Bizim istediğimiz üst geçitleri karayolları kabul etmedi. Kendileri yeni yer tespit ettikten sonra o projeyi yapacağız” diye konuştu.

 

MESLEK LİSESİNİN ONAYI BAKANLIKTAN GELDİ

Kızılpınar Belediyesi’nin çalışmaları hakkında da Kent Konseyi üyelerini bilgilendiren Başkan Korkmaz “Kocaçeşmemiz akmaya başladı. Camimizin çevre düzeni bitti ve etrafında temizlik çalışmaları sürüyor. En kısa zamanda da camimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Kızılpınar’daki Meslek Lisemizin onayı bakanlıktan geldi. Okulumuzun malzemelerini tamamlıyoruz. Okulumuzun kurucu müdürünün de ataması yapıldı. Veliköy’de okuyan öğrencilerimiz artık kendi liselerinde okuyacaklar. Su depomuz için çalışmalara başladılar. Arazide çalışmalar yapılacak ve yollar bozulacak. Şimdiden vatandaşlarımıza vereceğimiz rahatsızlıktan ötürü özür diliyorum. Her nimetin bir külfetinin olduğunu unutmayalım. Su sorununu kökten çözeceğiz. Bundan sonra 4 bin tonluk depomuz olacak” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10