Engelliler için kabartmalı kaldırım

Çorlu’da 4. etap altyapı çalışmaları kapsamında altyapısı yenilenen Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi'nde yeni kaldırımlar yapılıyor.

Çorlu 3.10.2012 20:47:00 0
Engelliler için kabartmalı kaldırım

 ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

19 Haziran’da başlayan 4. etap altyapı çalışmaları kapsamında Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi'nin içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiğini belirten Çorlu Belediyesi yetkilileri, “Ayrıca daha önce bu hatta bulunmayan yağmursuyu kanal sistemi kuruldu. Daha sonra aynı hat üzerinde yeraltı elektrik kabloları döşendi. Altyapı çalışmalarının bitmesiyle birlikte Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi sakinleri ile esnaflara bilgilendirme broşürü ve yol-kaldırım anketi dağıtıldı. Vatandaşların yol ve kaldırımlar ile ilgili beklentileri dikkate alınarak projelendirme çalışması yapıldı” dedi.

 

ENGELLİLER İÇİN ÖZEL KALDIRIM

Yol ve kaldırım genişliklerinin de bu doğrultuda belirlendiğini belirten yetkililer, Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi’nde başlatılan kaldırım çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek “Estetik bir görüntüye sahip kaldırım taşlarının arasında görme engellilerin yönlerini tayin etmelerine yarayan kabartmalı kaldırım taşları da bulunuyor” bilgisini verdi.

 

 

Haber / Gökhan TEKER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10