Belediye Meclisi toplandı

Çorlu Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün belediye meclisi 2.başkan vekili Yüksel Topçu başkanlığında gerçekleştirildi.

Çorlu 4.10.2012 19:40:00 0
Belediye Meclisi toplandı

 YENİ HATTIN GÜZERGAHI BELİRLENDİ

Toplantıda, kadrolu ve sözleşmeli memurlar ile imzalanan sosyal denge sözleşmesi yapılması için belediye başkanına oybirliğiyle yetki verilirken, içkili yer bölgelerinin tespit edilmesi konusu da komisyona havale edildi. Yapılan yoğunluk ölçümleri ve vatandaş talepleri doğrultusunda yeni açılması planlanan 9 numaralı hattın güzergâhının; Çırak Bayırı’ndan başlayarak Omurtak Caddesi boyunca devam etmesi ve Yeni Devlet Hastanesinde son bulmasının kararlaştırıldığı toplantıda, Otogar Yönetmeliği de oybirliğiyle kabul edildi.

 

TRAFİĞE KAPATILDI

Toplantıda, esnafların verdiği dilekçe neticesinde Fabrika Sokağı’nın trafiğe kapatılması konusu da görüşüldü. Tüm gün sokağın trafiğe kapatılmasının araç trafiği açısından yoğunluğa ve karmaşıklığa sebebiyet verebileceği gerekçesiyle söz konusu sokağın yeni düzenleme ve standardizasyon çalışmaları yapıldıktan sonra 18.00-23.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılması yönünde karar alındı. İmar komisyonunun tavsiye niteliğindeki kararlarının da meclis tarafından kabul edildiği toplantıda, imar planı değişiklik talepleri ise incelenmek üzere imar komisyonuna havale edildi.

 

TEK YÖN OLARAK UYGULANACAK

Toplu Taşıma Araçları Elektronik Ücret Toplama Sistemi Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması oybirliğiyle kabul edilirken, Mandıracı ve Şehit Teğmen Yavuzer Caddeleri’ndeki trafik dolaşım planının tek yön olarak uygulanmasına karar verildi. Alınan meclis kararı gereğince Mandıracı Caddesi’ndeki uygulama Şinasi Kurşun Caddesi’nden İtfaiye Binası yönüne; Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi’ndeki trafik akışı ise Atatürk Bulvarı’ndan Kumyol Caddesi istikametine tek yön olacak. Toplantıda ayrıca “Black Sea Aerial for Culture and Art” projesinde belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin gündem maddesi de kabul edildi. 

 

Haber / Cihangir ARIK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10