Belediyeden camiye 10 bin TL

Karaağaç Belediyesi Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşiminde bir önceki toplantıda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri karara bağlandı. Belediye hisselerinin satışının kabul ed

Çerkezköy 5.10.2012 20:11:00 0
Belediyeden camiye 10 bin TL

 Çerkezköy Haber- Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda dün saat 10.00’da yapılan Karaağaç Belediye Meclis Ekim Ayı Toplantısı 2. birleşimine meclis üyeleri eksiksiz katıldı. 

 

PLAN NOTU İPTAL EDİLDİ

Toplantının ilk gündem maddesinde bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen imar planı plan notunun iptali konusu görüşüldü. Köy içi imar planı plan notlarına eklenen plan notunun hukuki anlamda sorunlar doğuracağı gerekçesi ile söz konusu plan notunun iptaline ilişkin İmar Komisyonu tavsiye kararı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

HİSSE SATIŞLARI ONAYLANDI

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından bir önceki toplantıda Belediye Encümeni’ne havale edilen belediye hisse satışları konusu görüşüldü. 728 ada 19 parsel, 728 ada 24 parsel ve 727 ada 1 parselde bulunan belediye hisselerinin diğer pay sahiplerine satışının uygun görüldüğü belediye Encümen kararı da meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

6 YILLIĞINA KİRAYA VERİLECEK

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen, belediyeye ait Aile Çay bahçesi, futbol sahası ve 1 nolu dükkanın kiralanması konusu görüşüldü. Komisyonun, söz konusu yerlerin 6 yıllığına kiralanmasına ilişkin tavsiye kararı da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

CAMİYE 10 BİN TL ÖDENEK AYRILACAK

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından bir önceki toplantıda AK Partili Meclis Üyeleri Çetin Özhan ve Aytekin Odunci tarafından verilen önerge ile gündem maddeleri arasına eklenen ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen dilekçenin görüşülmesine geçildi. Karaağaç Veysel Karani Camisi’nin kaba ve ince sıvaları, minaresinin yapılması ve iç pencerelerinin takılması için belediye bütçesinden 10 bin TL ödenek ayrılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu’nun tavsiye kararı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

HALK OTOBÜSÜ ALINACAK

Beldede zor durumdaki ailelerin çocuklarının liseye gidiş geliş ücretlerinin belediyece karşılanması konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu’nun tavsiye kararı şöyle: “Çerkezköy ve Veliköy’e giden öğrencilerin gidiş geliş ücretlerinin maliyeti çok yüksek olduğundan daha önce Halk Otobüsü alımı için alınan meclis kararının uygulanması uygun görüldü.” Komisyonun bu tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10