Çerkezköyspor 0-0’a abone

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta mücadele eden Çerkezköyspor 2.hafta karşılaşmasında evinde Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor’u konuk etti. Rakibi karşısında etkili olmasına rağmen gol yollarında b

8.10.2012 21:20:00 0
Çerkezköyspor 0-0’a abone

 İlk hafta karşılaşmasında Kırklareli Sanayispor ile golsüz berabere kalan Çerkezköyspor ikinci hafta karşılaşmasında da bu geleneğini sürdürdü.

 

14.30’DA BAŞLADI

Pazar günü saat 14.30’da Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadı’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip 1-Muzaffer 2-Hakan 3-Yağız 4-Cihan 5-Ayhan 6-Mesut 7-Gökhan Doğan 8-Aykut 9-Fuat 10-Fırat 11-Emrah Pazar ilk onbiri ile başlarken, rakip Hereke Yıldızspor ise sahada 1-Engin 2-Ersin 3-Emrah 4-Yasin 5-Hakan Onay 6-Melih 7-Hakan Tan 8-Okan 9-Sevgin 10 Erdoğan 11-Engin onbiri ile yer aldı. Bu zorlu karşılaşmayı Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez, Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz, Hereke Yıldızspor Başkanı Faruk Denli ve çok sayıda futbolsever izledi.

 

ÇERKEZKÖYSPOR ETKİLİ BAŞLADI

Karşılaşmaya başlayan Çerkezköyspor ilk dakikalarda etkili ataklarla rakip kalede gol aramaya çalıştı. 1.dakikada sağ kanattan gelişen Çerkezköyspor atağında Fırat’ın ortası ile Emrah Pazar topla buluştu. Emrah Pazar’ın yerden sert vuruşunu kaleci Engin son anda kontrol etti. Bu pozisyondan bir dakika sonra Çerkezköyspor etkili geldi. Orta alandan hızlı çıkan Çerkezköyspor’da savunmanın arkasına iyi sarkan Emrah Pazar’ın vuruşunda savunma son anda araya girdi.

 

KONUK EKİBİN GOLÜ İPTAL EDİLDİ

Karşılaşmanın 6.dakikasında Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor rakip ceza alanına yakın bir noktadan serbest atış kazandı. Ceza sahası önüne gönderilen topa Erdoğan iyi yükseldi ve topu kafayla ağlara gönderdi ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Her iki takımında cesur bir futbol ortaya koyduğu karşılaşma karşılıklı ataklarla geçildi. 10.dakikada Çerkezköyspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen Çerkezköyspor atağında Gökhan Doğan topu kale önüne gönderdi. Müsait pozisyonda Fuat topa dokunamayınca temsilcimiz önemli bir pozisyondan yararlanamadı.

 

KONUK EKİP KONTRALARLA ETKİLİ OLDU

Kontra ataklarla etkili olan konuk ekip Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor sağ kanattan Ersin ile çıktı. Ersin’in pası ile hareketlenen Hakan’ın orta şut karışı vuruşunu tecrübeli eldiven Muzaffer son anda kornere çeldi. Taraftarın desteği ile rakip kalede gol arayan Çerkezköyspor 30.dakikada gole tekrar yaklaştı. Defansın arkasına iyi atılan topta hareketlenen Fırat sol çaprazdan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Fırat’ın aşırtma vuruşu sonuçsuz kaldı.

 

İLK DEVREDEN GOL ÇIKMADI

Sağ kanattan Çerkezköyspor savunmasını terleten Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor 39.dakikada Çerkezköyspor altyapısından yetişen Sevgin ile gole yaklaştı. Sağ kanattan Erdoğan ile gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Sevgin’in kafa vuruşu üstten auta çıktı. Bu pozisyondan iki dakika sonra Sevgin Ersin’in ortasını iyi değerlendiremedi. İlk devre tamamlanmadan galibiyet golünü arayan temsilcimiz uzatma dakikalarında Aykut ile golü bulamadı. Orta alandan hızlı çıkan Çerkezköyspor’da seri çalımlarla ilerleyen Aykut’un ceza sahası dışından gerçekleştirdiği şık vuruşu kaleci Engin aynı güzellikle kornere çeldi. Pozisyonun devamında kullanılan kornerde topa iyi yükselen Ayhan’ın vuruşu direği sıyırdı. İlk devrenin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı.

 

ÇERKEZKÖY BASTIRDI

Karşılaşmanın ikinci devresinde de temsilcimiz Çerkezköyspor etkili başladı. Konuk ekip Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor ilerleyen dakikalara doğru kontra ataklarla  rakip kalede galibiyet golü aradı. Ancak savunmada ve orta alanda Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor’a  top yapma imkanı tanımayan Çerkezköyspor organize ataklarla üstünlüğünü devam ettirdi. 60.dakikada Çerkezköyspor’da Yağız’ın yerine Gökhan Küçük dahil oldu.

 

İKİ DİREĞİ GEÇEMEDİK

Bu dakikadan sonra oyuna dahil olan genç oyuncu Gökhan Küçük takımına hareketlilik getirdi. Yaptığı deparlarla ve çalımlarla arkadaşlarına eşlik eden Gökhan Küçük taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Mücadelenin 68.dakikasında gelişen Çerkezköyspor atağında Emrah Pazar ceza sahasına girerken Okan tarafından düşürüldü. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Fırat şık bir vuruşla topu kaleye gönderdi ancak top önce üst direğe, ardından da diğer direğe çarparak dışarı çıktı.

 

ÇERKEZKÖYSPOR ZORLANDI

Bu pozisyondan iki dakika sonra Körfez Belediyesi önemli bir pozisyon geliştirdi. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Okan’ın vuruşu üstten auta çıktı. 71.dakikada Çerkezköyspor’da Erdoğan’a sert müdahalede bulunan Ayhan sarı kart ile cezalandırıldı. Maç boyunca ileri uçta etkili olamayan Fuat 74.dakikada yerini Ersin’e bıraktı. Konuk ekipte ise Sevgin’in yerine Oğuzhan dahil oldu.Taraftarına bir gol hediye etmek isteyen Çerkezköyspor bu dakikalarda pozisyon bulmakta zorlandı. 83.dakikada Fırat’ın sağ kanattan geliştirdiği atakta ceza sahası içinde Emrah Pazar’a gelmeden savunma son anda dokundu.

 

KARŞILAŞMADAN GOL ÇIKMADI

Karşılaşmanın son 10 dakikasında Çerkezköyspor özellikle sol kanattan Gökhan Küçük ile etkili hücumlar geliştirdi. 84.dakikada Gökhan Küçük ile sol kanattan hızlı gelen Çerkezköyspor’da Gökhan’ın ortasını iyi takip eden Ersin’in vuruşu kaleci Engin’de kaldı. Karşılaşmanın beş dakikalık uzatma dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı.

 

İKİ PUANA YÜKSELDİ

Çerkezköyspor özellikle Kırklareli Sanayispor karşılaşmasında sakatlanan sağ kanat oyuncuları Emrah Çilingir ve Oğuz Kaptan’ın yokluğunu ve forvet eksikliğini Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor karşısında fazlası ile hissetti. Çerkezköyspor bu beraberlikle ligdeki ikinci puanını alırken, konuk ekipte ligdeki ikinci beraberliği alarak puanını 2 yaptı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10