Esnaf kalkınırsa ülke kalkınır

AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi 8-12 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan “Ahilik Haftası” dolayısıyla dün saat 14.00’da Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali B

Çerkezköy 8.10.2012 21:26:00 0
Esnaf kalkınırsa ülke kalkınır

 ESNAFIN KALKINMASI ÜLKENİN KALKINMASI DEMEKTİR

Ahilik Haftası'nın esnaf için çok önemli olduğunu belirten Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Bu ülkenin ekonomik ve toplumsal anlamda en önemli değerlerinden birisi de esnaflardır. Esnafın kalkınması ülkenin kalkınması demektir. Yerel yönetimlerle uyum içinde esnafımızın daha bilinçli bir şekilde hizmet vermesi için çalışıyoruz” dedi.

 

AHİLİK KARDEŞLİK DEMEKTİR

Ahiliğin, kök olarak Arapçadaki kardeş anlamına gelen ‘Ahi’ kelimesinden türemiş olduğunu ifade eden Ali Bozdağ, “Biz de ilçemizdeki esnaf arkadaşlarımızlar kardeşlik duyguları içerisinde güzel bir dayanışma örneği göstererek faaliyetlerimizi yürütüyoruz” diye konuştu. 

 

TEK SIKINTIMIZ NAKİT

Çerkezköy esnafının şuanda nakit sıkıntısından başka bir derdi olmadığını belirten Bozdağ, “Okulların açılması ve Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile esnafımız hareketli günler geçirecek” dedi.

 

AİDATLAR ARTACAK

Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak her zaman ilçedeki esnaflara en iyi şekilde hizmet etme gayesi içinde olduklarını belirten Bozdağ, “Önceden karşı dairede bulunan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yeni yerine taşındı. Onlardan boşalan daire ile burayı birleştirerek odamızı genişleteceğiz” dedi. Bozdağ, Tekirdağ’ın Büyükşehir olması halinde esnaf üyelik aidatlarının 90 TL’den 180 TL’ye çıkacağını ifade etti.   

 

İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

Ahilik Teşkilatı’nın kuruluşunun 800’lü yıllara dayandığını belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Ahilik Teşkilatı çok köklü bir yapılanmadır. Ahi Teşkilâtı'nın Müslümanlara has bir kurum olarak iş görmesi 17. yüzyıla kadardır. Osmanlı Devleti'nin hakimiyet alanı genişleyip, gayrimüslim oranının artmasıyla farklı dinden kişilerin ortak çalışması zorunlu olmuştur. Din ayrımı gözetilmeden ortaya çıkan bu kuruluşa da gedik adı verilmiştir” diye konuştu.

 

SURİYE İÇİN BİR GÖZDAĞIDIR

Ziyarette gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Demirbağ, “Geçtiğimiz günlerde ‘Tezkere’ konusu meclisten geçti. Bu bile Suriye için bir gözdağı niteliği taşımaktadır. Bu tür kararlar genelde meclisten oy birliği ile çıkardı fakat CHP ve bdp tezkereye karşı çıkarak kararın oy birliği ile alınmasını engellemiş oldular” ifadelerini kullandı. 

 

UYUM İÇİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM

AK Parti İlçe Yönetiminin Esnaf ve Sanatkârlar Odası ziyaretinde İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Selda Yeşil, Vahdet Akın, Süleyman Bahçekapılı, Ayşen Yürürdurmaz ve Nuray Pala, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ve Gençlik Kolları üyesi Sitem Selvi de yer aldı. Heyet daha sonra hep birlikte Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce’yi ziyaret etti. Gökhan İnce de şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile uyum içerisinde çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10