Dualarımız kabul oldu ve Kapaklımız ilçe oldu

Kapaklı’nın ilçe olmasını da öngören Büyükşehir Kanun tasarısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyeleri tarafından imzalanarak TBMM’ye sunulurken, Tekirdağ’ın BüyükÅ?

Çerkezköy 9.10.2012 19:37:00 0
Dualarımız kabul oldu ve Kapaklımız ilçe oldu

 Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı: Kapaklı’nın ilçe olmasında emeği geçenlere sonsuz saygılarımızı sunuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan Milliyetçi Hareket Partisi’nden Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve iktidar olan AK Parti temsilcilerine de teşekkür ediyorum. Başından bu sürece kadar bizleri her zaman destekleyen ve yalnız bırakmayan ilçe başkanlarımızın, belde başkanlarımızın ve bilhassa basın mensuplarımıza ve vatandaşlarımızın da büyük emekleri vardır. Bugünden itibaren başta Kapaklı olmak üzere, bütün köylerimiz ve belde statüsünde olan Karaağaç halkının sıkıntılarını dinleyerek yardımcı olma gayesinde olacağız. İlgili kanun meclisten geçtikten ve resmi gazetede yayınlandıktan sonra ilçe startını vermiş olacağız. Kapaklı’da geçmiş dönemlerde bazı siyasetçiler buraya koskoca köy ibaresi ifadelerini kullanıyorlardı. Bu kişiler sanırım kasaba ifadesini algılayamadılar. Kapaklı son dönemlerde Türkiye’nin en gelişmiş beldeleri arasında yer almıştır. Kapaklı’nın ilçe olması ile birlikte artık vizyonu ve misyonu da düzeldi. Ayrıca Kapaklı’nın coğrafya alanı da genişledi. Ben ilçe olmamızda en büyük katkısı olan rahmetli Recep Güven’e ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Rahmetli Recep Güven 1986 yılında Kapaklı’yı köy tüzel kişiliğinden çıkartarak kasaba yaptı. Recep Güven’in hiçbir zaman ismi ölmedi ve her zaman ölümsüzleştirildi. Siyasetçi ağabeyime Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Kapaklı’nın belediye olmasında emeği çok büyüktür. Onun sayesinde ilçe olduk. Bizlere bağlanan köy ve beldeler bizim ayağımız olmuştur.

 

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen: Kapaklı’nın ilçe olmasında en önemli mücadeleyi Başkanımız İrfan Mandalı vermiştir. İnşallah önümüzdeki süreçte Kapaklı’da büyük hizmetler vermeyi hedefliyoruz. Kapaklı Belediyesi olarak bundan sonra hedeflerimizi büyütüp çalışmalarımız ile birlikte il olma yolunda ilerleyeceğiz. Kapaklı İlçesi başta siyasetçiler olmak üzere bütün vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

 

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat: Kapaklı’nın ilçe olması yönünde başta Belediye Başkanımız İrfan Mandalı olmak üzere, bütün siyasetçilerimizle, esnafımızla, muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla büyük mücadele verdik. Sonunda bu mücadelenin emeğini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Artık Kapaklı’nın yepyeni bir vizyonu var. Kapaklı Belediyesi olarak ilçe statüsünde vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için mücadelemizi sürdüreceğiz.

 

Selçuk Mandalı: Kapaklı ilçe olmayı hak ediyordu. Çerkezköy kadar nüfusa sahip. Kapaklı’nın ilçe olması esnafın da yüzünü güldürecektir. Nüfusumuz daha da artacak, Kapaklı daha da gelişecektir. İlçe olduktan sonra belediyenin bütçesi de artacağından, vatandaş daha çok ve daha kaliteli hizmet alacaktır.

 

Hasan Özdemir: Uzun zamandır bu haberi bekliyorduk. Birçok ihtiyacımızı karşılamak için Çerkezköy’e gitmek zorunda kalıyorduk. Kapaklı’nın ilçe olmasıyla bu sıkıntımız giderilmiş olacak. Çünkü Adliye, Tapu Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Noter gibi kamu kurum ve kuruluşları Kapaklı’da da bulunacak. Kapaklı’da sağlık sektöründe de ciddi manada eksiklikler var. O kadar ki bir ara buradaki evimi satıp İstanbul’a yerleşmeyi dahi düşündüm. Temennim ilçe olduktan sonra tüm bu eksikliklerin giderilmesidir. Kapaklı’da ışık görmemiş olsam buraya yerleşmezdim.

 

Mehmet Atasoy: Kapaklı’nın ilçe olmasına ihtimal vermiyordum. Çerkezköy’e bağlanır diye düşünüyordum. Ne mutlu ki yanılmışım ve Kapaklımız ilçe oluyor. Bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde bir ilçede bulunması gereken tüm kamu binaları Kapaklımız’da da yapılacak. Bunun dışında kaliteli bir hastane ve her şeyden önemlisi bir ‘Acil Servis’ yapılması da şart. Kapaklı’nın altyapıdan yana bir sıkıntısı yok. İlçemiz hayırlı olsun.

 

Osman Ayhan: Sanayinin ve nüfusun hızla artmasından dolayı Kapaklı’nın er ya da geç ilçe olacağını tahmin ediyordum. Bu gelişme tüm Kapaklı halkı için bulunmaz bir nimettir. Belediyenin bu dakikadan sonra acilen yolları çoğaltması ve var olan yolları da genişletmesi gerekiyor. Kapaklı’nın bir diğer olmazsa olmazı da Acil Servis’tir. 

 

Mustafa Toğal: Kapaklı’nın ilçe olacağını gazetelerden öğrendim ve çok sevindim. İlçe statüsüne gelmesi Kapaklı için bulunmaz bir nimettir. Bu durum Kapaklı’nın daha hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayacaktır. Kapaklı her şeyi ile ilçe olmayı hak ediyordu zaten. İlçelerde var olması gereken kamu binaları da zamanla Kapaklı’da da inşa edilecektir. Hayırlı uğurlu olsun.   

 

 

Mustafa Sandıkçı: Kapaklı’nın ilçe olmasını zaten bekliyorduk. Beldemiz altyapısı ile nüfusu ile sanayisi ile ilçe olmaya hazır. Fakat sağlık hizmetleri yönünden istenilen seviyede olduğu söylenemez. Bölgedeki okul sayısı da yeterli değil. Bu sorunların da ilçe olduktan sonraki süreçte giderileceğini umuyoruz. Kapaklı’nın ilçe olması esnafın işlerinin açılmasına da vesile olacaktır. Nüfus daha hızlı bir şekilde artacak, ticaret daha da gelişecektir.

 

Remzi Bulut: Kapaklı’nın nüfusu çok fazla olduğu için ilçe olacağını biliyordum. Kapaklı’nın ilçe olmasında, yapılan organizasyonların, oluşturulan ‘Kapaklı İlçe Olmak İstiyor Platformu’nun büyük etkisi olduğuna inanıyorum. Kapaklı’nın ilçe olması ile bölgedeki arsa ve daireler değer kazanacak. Tahminlerime göre gayrimenkul sektöründe yüzde 20 ila yüzde 50 oranında değer artışı meydana gelecektir. Bundan sonraki süreçte altyapının ve yolların daha düzgün bir şekilde yapılması gerekiyor. Ayrıca tam donanımlı bir hastane ile sağlık sektöründeki eksiklik de giderilmelidir.

 

 

Durmuş Demir: Olması gereken oldu ve Kapaklı’nın ilçe statüsünü kazandığı açıklandı. Kapaklı’da yaşayan bir vatandaş olarak çok sevindim. Fakat şunu belirtmeliyim ki belediye bugüne kadar düzensiz çalıştı. Umarım bundan sonraki çalışmalarında bir ilçeye yakışır şekilde hizmet sunarlar. Kapaklı’da birçok eksiklik var. Umarım en kısa sürede tüm bu eksiklikler giderilir ve Kapaklı hak ettiği hizmetleri görür.  

 

Turgay Canbaz: Olması gereken buydu. Kapaklı’nın 70 binin üzerinde nüfusu var. Sanayisi hızla gelişmeye devam ediyor. Altyapı olarak çalışmalarını neredeyse tamamlamış bir bölge. Tüm bunlar göz önüne alındığında Kapaklı’nın ilçe olmasına ilişkin alınan karar için geç kalındığına inanıyorum. Kapaklı’nın bir an önce bir Acil Servis’e kavuşturulması gerekiyor. Bence Kapaklı’nın en önemli önceliği 25 yıl önce planlarda belirtilmesine rağmen hala yapımı tamamlanamayan Çevre Yolu’nun bir an önce tamamlanmasını temenni ediyorum.

 

 

Emir Çakar: Dualarımız kabul oldu ve Kapaklımız ilçe oldu. Kapaklı 2 dönemdir iktidar partisine bağlı bir belediye olmadığı için tek başına hizmet vermeye çalışıyordu. Hızla büyüyen bir belde olan Kapaklı’da elbette eksiklikler var. Fakat bugün Çerkezköy’e gidip vatandaşa sorulsa onların da birçok eksiklerinin olduğu görülecektir. Bu eksiklikler zamanla giderilecektir. Biz bugüne kadar Kapaklı olarak Çerkezköy’e bağımlı bir şekilde yaşadık. İlçe olduktan sonra bu bağımlılık sona erecek.

 

Kemal Şahin: Kapaklı’nın ilçe olmasına yüzde 50 ihtimal veriyordum. Beldemizin ilçe olması sayesinde bölgede ticaret gelişecek. Adliye, Tapu Müdürlüğü, Vergi Dairesi gibi kamu binalarının Kapaklı’da da olması, vatandaşın maddi ve manevi kazanç elde etmesini sağlayacaktır. Bana göre Kapaklı’nın ilk olarak yapması gerek çalışma, oluşacak ulaşım sorunlarının önüne geçmektir. Şehir içi hatlar oluşturulmalıdır. Bunların dışından belediye ve devlete ait ortak arazilerde parklar yapılarak vatandaşın hizmetine açılmalıdır.

 

 

Ergun Mandalı: O kadar çalışma yapıldı. Platformlar oluşturuldu. Bu yolda bütün siyasi partiler birlikte hareket etti ve nihayet alınması gereken karar alındı. Kapaklı ilçe oldu. Kapaklı yapılacak olan hastane, okullar ve kamu binaları için gerekli arazilere sahip. Bunun dışında hak sahiplerine ödeme yapılmaması sonucu çalışmaları yarıda kalan çevre yolunun da tamamlanması gerekiyor. En kısa sürede tüm bu eksikliklerin giderilmesini temenni ediyoruz.  

 

 

Mehmet Tecerli: Türkiye’nin 10 ilinden büyük bir beldenin ilçe olması kadar doğal bir şey olamaz. Kapaklı il dahi olabilir. İlçe statüsüne kavuşacak olan Kapaklı’da ilk olarak Devlet Hastanesi yapılmalıdır. Bu konu diğer kamu kurumlarından daha önceliklidir. Parası olan insan özel hastanede de sıkıntısını giderebiliyor. Fakat parası olmayanlar ise bin bir güçlükle buradan Çerkezköy’e gitmek zorunda kalıyor. Bunun yanında gençlerimiz için ücretsiz bir spor kompleksi de yapılması gerekiyor. 

 

 

Hızır Altınöz: Kapaklı beldemizin ilçe olasını yönündeki habere oldukça sevindim. Zaten olması da gereken buydu. Kapaklı ilçe olmayı hak etmiş beldelerimizin ilk sırasında gelmekteydi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

 

 

Hasan Soyaslan: Kapaklı’nın ilçe olması daha önceden var olan bir beklentimizdi. Aslına bakılırsa geç alınmış bir karar olduğunu söyleyebiliriz. Ama sonuçta beklentimizin gerçek olmasından dolayı sevinç içerisindeyim. Nüfusu  60 binin üzerinde olan bu güzel beldemiz, alınmış olan bu kararla hak ettiği konuma taşınmıştır.

 

Şaban Ölmez: Bizi, Kapaklı’nın ilçe olmasından daha ziyade hiçbir şey bu kadar sevindiremezdi. İlçe olmakla artık birçok sıkıntıdan da kurtulmuş olduk. Bu güne kadar Kapaklı’da yapamayıp Çerkezköy’e gitmek zorunda kaldığımız işlerimizi artık Kapaklı’da rahatlıkla yapabileceğiz. Bu kararın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

Recep Dubas: Kapklı’nın ilçe olması bizi sevindirdi. Artık Kapaklı’nın gelirleri de, alınmış olan bu karar neticesinde artacak. Yine bu kararla birlikte bazı fabrikalar ve köyler de haliyle Kapaklı sınırları içinde kalacak. Bunlar bizler için öteden beri beklediğimiz artılarımızdı. Kapaklı’nın ilçe olması yönünde uğraş veren herkese teşekkür ediyorum.

 

 

Recep Ulukar: Kapaklı’da çok şeylerin değişeceğine inanıyorum. Kapaklı ilçe olmakla mevcut gelişmesini çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirecektir. Olmayan birçok resmi kurum ve kuruluşa kavuşmuş olacağız. Birçok banka yoktu Kapaklı’da. Buna benzer kurumların olması demek burada yaşayan insanların yaşam kalitesinin artması demektir. Ben sevinçle karşıladım. Siyasilerimiz sağolsun.

 

 

Ali Altekin: Sonuçta ilçe olmayı hak eden bir yerdi Kapaklı.  Hak ettiğine de nail oldu. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Resmi kurumlara çok daha rahat bir şekilde ulaşmış olacağız. İsabetli bir karar, muhteşem bir sonuç. Kapaklı’yı unutmayanlara, yüceltenlere minnettarım.

 

 

Bilal Tokuç (Atatürk Mahalle Muhtarı): Ben dahil olmak üzere, burada ikamet eden vatandaşlarımız işleri için Çerkezköy’e gidiyorlardı. Kapaklı’nın ilçe olması ile birlikte bu vatandaşlarımızın artık Çerkezköy’e gitmesine gerek  kalmadı. Bu nedenle artık vatandaşlarımız maddi ve zaman açısından büyük kazanç sağlamıştır. Ülkemizde prosedürler var. Bunu ortadan kaldırmak zorundayız. Kapaklı’da artık noterler, bankalar, müdürlükler çoğalacaktır ve hayat daha da kolaylaşacaktır. Kapaklı İlçe Oluyor platformu ile birlikte Tekirdağ’a hep beraber giderek partililer ile birlikte elimizden geleni yapmaya çalıştık. Gerçekten Kapaklı’nın ilçe olması ile birlikte mutluluğumuzu ifade etmek istiyoruz. Benim dönemimde Kapaklı’nın ilçe olması ise ayrı bir mutluk nedenidir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 

 

 

Seçkin Dilsiz (Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı): Kapaklı ilçe olmasaydı, birçok vatandaşımız neden ilçe olmadı diye sorabilirken, şimdi neden ilçe oldu diye sorular sorulmuyor. Çünkü Kapaklı’nın ilçe olması herkesi fazlasıyla memnun etmiştir. Kapaklı 80 bin nüfusu ile Türkiye’nin en büyük beldelerinden biriydi. Sadece muhtarı olduğum Cumhuriyet Mahallesi’nde 25 bin nüfus yaşamaktadır. Türkiye’de birçok ilçenin nüfusu Cumhuriyet Mahallesi’nin nüfusuna denk değildir. Civarımızdan örnek veriyim: Tekirdağ’ın ilçelerinden Şarköy’ün nüfusu 18 bin, Saray ilçesinin nüfusu 46 bin’dir. Yani Kapaklı 80 bin nüfusla ilçe olmayı layıkıyla hak etmiş bir yerleşim birimidir. Emeği geçen herkese, başta Başbakanımız olmak üzere, milletvekillerimize, diğer devlet büyüklerimize, belediye başkanımıza, sivil toplum örgütlerine ve bütün halkımıza teşekkür ediyorum.

 

Haber / Cem BÜLBÜLFaik Onur KAYAAhmet KARDEŞAsım YAVUZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10