Bir yanımız Çerkezköy, bir yanımız Ergene

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç ve köylerle birleşerek ilçe olması öngörülen Kapaklı’yı değerlendirdi. Yeni oluşumla birlikte Kapaklı’nın yaklaşık 18 bin hektar dah

Çerkezköy 10.10.2012 19:41:00 0
Bir yanımız Çerkezköy, bir yanımız Ergene

 Çerkezköy Haber - Demokratik Sol Partili Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yeni ilçe olacak olan Kapaklı ile ilgili yapacakları çalışmaları anlattı.

 

“2013 EKİM’DE RESMİYET KAZANACAK”

5216 Sayılı Büyükşehir Kanunu’nun 2013 yerel seçimlerden sonra resmiyet kazanacağını söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Büyükşehir yasa tasarısında Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte geçici bir yönetim kurulu oluşturulacak. Bu yönetimin içinde yeni ilçe olan Kapaklı’dan da kişiler olacak. Orada konuşulacak rakamsa değerler ile yeni yapılan üç ilçenin sıkıntıları acilen değerlendirmeye alınacak. 2013 Ekim’deki seçimlerden sonra yeni yapılan ilçelerde kaymakamlık, mal müdürlükleri, tapu müdürlükleri, vergi daireleri ve diğer ilçelerde oluşmuş olan bölümler kendiliğinden gelmiş olacak” diye konuştu.

 

“ALAN SIKINTIMIZ YOK “

5216 sayılı Belediyeler Kanunu kapsamında Kapaklı’nın ilçe yapılanmasında sıkıntılarının bulunmadığını söyleyen Mandalı “Geçtiğimiz dönemlerde 67 vilayet birden bire 81’e çıkmıştı. Değer unsurunu oluşturan yerlerin her zaman sıkıntıları olmuştur. Yeni ilçe olan Kapaklımızın ise yer sıkıntısı bulunmuyor. Bin dekar civarında hazineye ve belediyeye ait yerimiz var. Alanlarımızın olmasına rağmen yeni statü ile birlikte coğrafi alanlarımız da genişledi. Bir sınırı Çerkezköy’e, bir sınırı Ergene ilçesine ve bir sınırında Saray’a ulaşan bir ilçe olduk. Kapaklı’nın coğrafyası kadar bize bağlanan köylerimizin de coğrafyası büyüdü. Her köyü ve Karaağaç’ı 3’er bin hektardan hesaplarsak Kapaklı 18 bin hektar daha büyüyecek” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’E ALTERNATİF YOL YAPIYORUZ”

Kapaklı İlçesi’nin en önemli sorununun Kapaklı-Saray çevre yolu olduğunu söyleyen Mandalı “Bir müteahhit arkadaş üç yıl önce aldığı ihaleyi bir türlü gerçekleştiremedi. Bu karmaşanın olduğunu devlet büyüklerimiz biliyor. Çözdüğümüzde ise daha çok karmaşıklıklar çıktı. Çevre yolu Kapaklı’nın en önemli sorunları arasında yer alıyor. Allah kısmet ederse bu yolumuz bir yıl içinde tamamlanarak karmaşa kendiliğinden çözülecektir. Kapaklı Belediyesi olarak Erbay Caddesi’nde asfalt çalışmasını tamamladıktan sonra Çerkezköy’e alternatif bir yol yapacağız. Vatandaşlarımız Erbay Caddesi’nden gelerek su deposu yolundan Pınarça istikametinden Çerkezköy’e gidebilecekler” dedi.

 

“AK PARTİ KURUMSALLAŞMIŞ VE KENDİNİ KANITLAMIŞTIR”

“Kapaklı ilçe olursa iktidar partisine geçeceğim” şeklindeki açıklamalarını anımsatan Başkan Mandalı, “Geçmiş dönemlerde ben hiçbir beklenti olmadan AK Parti’ye geçeceğimi söylemiştim. Buranın ilçe olmasında iktidar partisinin payı büyüktür. Diğer milletvekillerimizin de hakkını yememek gerekiyor. AK Parti Türkiye Cumhuriyetinin bir partisidir. Kurumsallaşmış ve kendini kanıtlamıştır. AK Parti’yi tabelaları silinmiş partiler gibi değerlendirmemek lazım. Ben yerel ve geneli birbirine karıştırmıyorum. Biz Ankara’da bizi temsil edecek milletvekillerine ihtiyacımız olduğu için geneli önemsiyoruz. Yerelde ise daha iyi hizmet ve birlik beraberlik içinde olacağımız için tercih ediyoruz. İrfan Mandalı Kapaklı halkının her zaman iyi gününde de kötü gününde de hep yanında olacaktır. Ben Kapaklı sevdalısıyım ve halkımı çok seviyorum. Bütünlük sağlamak istiyorsak kardeşlik ruhu içinde yaşamak zorundayız” dedi.

 

“BİZ SİYASETİ BUGÜN ÖĞRENMEDİK”

Bazı siyasilerin partisel anlamda x partiye sırtını dayadığı zaman “Oh Başkanlık artık benim” dediğini belirten Mandalı “Böyle kişilerin hiçbir zaman şansı olmamıştır. Siz tüm siyasi partilerin Belediye Başkanı olacaksınız. O gün partinin rozetini takarsınız, rozeti indirdikten sonra size oy atan ve atmayan herkesle kardeşlik unsurlarını yaşamak zorundasınız. Dün size oy atan bugün atmayabilir ama bugün size oy atmayan yarın size atabilir. Biz bu siyaseti bugün öğrenmedik. Bu siyaseti arkadaşlarla beraber yapmaya çalışıyoruz ve Kapaklı’da arkadaşlarımız ile bu siyaseti yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10