Fotoğraf tutkunları Çerkezköy’de buluşacak

Özel Optimed Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayhan Kaçmaz, Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği (TEFSAD) tarafından 13–21 Ekim tarihlerinde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenecek olan 2. Uluslar

Çerkezköy 10.10.2012 19:41:00 0
Fotoğraf tutkunları Çerkezköy’de buluşacak

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği (TEFSAD) tarafından gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Fotoğraf ve Belgesel Film Festivali’nin açılışı 13 Ekim Cumartesi günü yapılacak.

 

DERNEĞİN YAPTIĞI FAALİYETLER

TEFSAD’ın 2007 yılında kurulduğunu belirten Özel Optimed Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayhan Kaçmaz, “Dernek faaliyetleri kapsamında fotoğraf kursları, seminerler ve uygulamalı fotoğraf çekim çalışmaları için yurt içi ve yurt dışı geziler düzenleniyor. Sergiler açılıyor” dedi.

 

FOTOĞRAFÇILIK BİR SANATTIR

Fotoğrafçılığın üniversitelerde ön lisans ve lisans düzeyinde eğitimi verilen bir konu olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Ayhan Kaçmaz, “Fotoğrafçılık aynı zamanda bir meslek alanıdır, sanat dalıdır. Eline fotoğraf makinesi alarak fotoğrafçı olunmaz. Bu konuda gerek teknik gerekse estetik ve sanatsal açıdan eğitim alınması gerekir” ifadelerini kullandı.

 

AMATÖR FOTOĞRAFÇILARA ÖNCÜLÜK EDİYOR

TEFSAD’ın fotoğrafçılık eğitimi konusunda amatör fotoğrafçılara öncülük ettiğini ifade eden Ayhan Kaçmaz, “TEFSAD fotoğrafçılığa gönül veren kişilerin bilgi ve deneyimlerini paylaşabileceği ortamlar yaratıyor. Gelen talepler doğrultusunda eğitim ve sergi çalışmaları artarak devam edecek ve çok daha geniş kitlelere ulaşılacaktır” diye konuştu.

 

TÜM FOTOĞRAF SEVERLERİ ARAMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

14 ülke ve 15 ilden toplam 164 sanatçının katılacağı 2. Uluslar arası Tekirdağ Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali’nin, daha geniş kitlelere ulaşması adına bu yıl Tekirdağ Merkez ve ilçeleri kapsayacak şekilde organize edildiğini belirten Kaçmaz, “Festival çerçevesinde bölgedeki tüm fotoğraf severleri aramızda görmeyi temenni ediyoruz” dedi.

 

YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

Festival kapsamında 13–21 Ekim tarihlerinde Çerkezköy Kipa Alışveriş Merkezi’nde Fotoğraf Sergisi, 14–15 Ekim tarihlerinde de saat 19.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda fotoğraf ve belgesel film sunumu yapılacak. 13 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’da Tekirdağ Merkez TEFSAD Yönetim Binası önünde toplanılarak festival yürüyüşü yapılacak. Tekirdağ Merkez, Çorlu, Çerkezköy, Malkara, Muratlı, Saray ve Şarköy’de çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini ifade eden Ayhan Kaçmaz, 15 Ekim’de yapılacak olan fotoğraf ve belgesel film sunumunda Barbaros Karagülmez, Erol Sesi, Oğuz Nusret Bilik tarafından fotoğraf gösterimi ve Remzi Kaymaz’ın “Vatandaş Mustafa” isimli belgesel gösterimi gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10