Amacımız herkesle gönül bağı kurmak

Çerkezköy’de geçtiğimiz haftalarda göreve başlayan İlçe Müftüsü Bayram Şahin’e hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.

Çerkezköy 11.10.2012 20:03:00 0
Amacımız herkesle gönül bağı kurmak

 İKİNCİ KAT YAPILIYOR

Müftü Bayram Şahin, dün saat 11.30’da da Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Karaöz ve dernek yöneticileri İrfan Demir, İrfan Ak ile Ziya Osmanoğlu’nu ağırladı. Ziyarette dernek hakkında Müftü Şahin’e bilgiler veren İrfan Ak “Çerkezköy, organize sanayinin etkisi ve fabrikaların olması sebebiyle hızla gelişiyor ve nüfusu her geçen gün artıyor. Bu büyüme ve gelişmeye paralel olarak hem Çerkezköy’ün hem de civar ilçe ve beldelerin imam Hatip Lisesi ihtiyacını gidermek  amacıyla böyle bir çalışmayı planladık. Burada 1600 metrekare inşaat alanına sahip arsada İmam Hatip Lisesi’nin yapımına başladık. İnşaatın şuanda ikinci katı yapılıyor” dedi.

 

YARDIM TALEPLERİNİ DİKKATE ALACAĞIZ

40 derslikli okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirten Ak “İnşallah okulu hayırseverlerimizin desteği ile planladığımız tarihte bitireceğiz” diye konuştu. Ak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın temelini İmam Hatip Liselerinin oluşturduğunu ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Bayram Şahin de dernek yönetiminin yardım taleplerini dikkate alacaklarını belirterek “İnşaatını yapmakta olduğunuz İmam Hatip Lisesi’nin tamamlanması aşamasında bizler de elimizden geleni yapacağız. Nerede olursak olalım, nereye gidersek gidelim bu bizim üzerimizde bir görevdir. Sadece bizim için değil, gelecek nesiller için, hayırlı evlatlar, ilim adamları ve din bilginleri yetiştirmek için bu binalara ihtiyacımız var. Ne mutlu size ki böylesi mübarek bir görevi üstlenmişsiniz. Bir Hadisi Şerifte Peygamber Efendimiz ‘bir hayıra katkısı olan, o hayırı kendisi yapmış gibidir’ buyuruyor. Başka bir hadiste ise ‘kim bir çığır açarsa kıyamet gününe kadar o kişiye sadakai cariye olarak sevap yazılır’ buyuruyor. Bu nedenle sizleri bir kez daha kutluyorum” dedi.

 

HERKESLE GÖNÜL BAĞI KURMAYI AMAÇLIYORUZ

İmam Hatip okullarının yapımı ve yaşatılması ile meşgul olacaklarını ifade eden Şahin “Yapılmakta olan İmam Hatip Lisesi’nin varlığından halkımızı haberdar etmeliyiz. Bunu da bilgi alışverişinde bulunarak sağlayabiliriz. Müftülük sadece oturmakta olduğumuz bu bina değildir. Müftülük herkesle gönül bağı kurmayı amaçlar ve diyanetle alakalı her hususla ilgilenmeyi ilke edinmiştir. Biz bütün personelimizle bu amaç için buradayız” diye konuştu.

 

Haber / Asım YAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10