Çerkezköy MYO Veliköy’de startı verdi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Veliköy Belediyesi arasında beldeye yeni bir yerleşke yapılması konusunda protokol imzalanmasının ardından Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümü öğrencileri eğitiml

Çerkezköy 11.10.2012 20:03:00 0
Çerkezköy MYO Veliköy’de startı verdi

 EĞİTİM İÇİN START VERİLDİ

Veliköy’e taşınması planlanan Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu için bir süredir Veliköy Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü arasında devam eden görüşmelerin ardından Haziran ayında protokol imzalanmıştı. Protokol kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencileri Veliköy Garajı’nda eğitimlerin startını verdi.

 

“YAPIM İHALESİ OLACAK”

Dün saat 11.00’da düzenlenen programa Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, MYO Müdür Yardımcısı Özgün Geyiktepe, Öğretim görevlileri Yalçın Karagözler, Metin Taşkın, Yüksekokul Sekreteri Ali Ağbal ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir “Geçtiğimiz aylarda Namık Kemal Üniversitesi ile protokol yaparak idari bina ve meslek yüksekokulu binası ile ilgili start vermiştik. Bununla ilgili geldiğimiz noktada mevcut projelerin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu projenin yapım ihalesi önümüzdeki aylarda yapılacak” dedi. 

 

“HEM DERS HEM DE UYGULAMA YAPACAKLAR”

Çerkezköy MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencilerinin beldede eğitim öğretime başladığını belirten Belindir “Bu bölümde okuyan bir ve ikinci sınıf öğrencilerimiz mevcut arazimizde eğitimlerine devam edecek. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu yetkilileri mevcut arazimizin ders görmeye uygun olduğunu söyleyince biz de memnuniyetle kendilerine bir sınıf ayarladık. Veliköy İtfaiye Garajında öğrencilerimiz hem eğitimlerini alacaklar hem de uygulamalı dersler gerçekleştirecekler” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’E YAKIŞACAK”

Büyükşehir projesi kapsamında Veliköy ve Kızılpınar’ın Çerkezköy’e bağlanması ile yeni bir döneme girdiklerini ifade eden Belindir “Bu süreçte Veliköy’de meslek yüksekokulu ve dört yıllık fakültenin, Çerkezköy’e yakışır bir şekilde yapılacağını düşünüyoruz. Arazimiz yapı olarak buna gayet uygundur. Bu arazimizde eğitim alanları da olacaktır. Öğrenci kardeşlerimize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

 

“TOPYEKÜN GELMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

Protokolü yaptıktan sonra ilk adımı attıklarını ifade eden Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek “Şehir merkezindeki okulumuzda eğitimleri sıkışık bir alanda gerçekleştiriyorduk. Veliköy Belediyesi ile böyle bir alanı değerlendirmek istedik. Özellikle öğrencilerimiz uygulamalı dersler konusunda mekan ve alan sıkıntısı yaşıyorlardı. Veliköy Belediyesi İtfaiyesi’ne ait garajın ihtiyacı karşılamaya gayet uygun bir alan olduğunu tespit ettik. Şimdiden Meslek Yüksekokulu Veliköy’e gelmeye başladı. Bizler topyekün olarak gelmeye başlayacağız. Amacımız iş sağlığı ve sivil savunma alanında uygulama merkezi oluşturmak ve Trakya merkezine hizmet verecek okul oluşturmaktır” diye konuştu.

 

75 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümünde 75 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü Eğitim görevlisi Yalçın Karagözler “ Çarşamba günü birinci sınıflar eğitmen Faruk Yücel tarafından itfaiyecilik araç malzeme bilgisi 1 eğitimi alırken, Perşembe günleri ise öğrencilere sivil savunma kurtarma teknikleri, acil durum eğitimi ve itfaiyecilik spor eğitimi 1 konusunda ben eğitim vereceğim” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10