Kur'an Kurslarında yeni uygulama

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an Kurslarında bu yıl farklı bir uygulamaya gidildi. Talep edilmesi halinde toplu yaşanılan bina ve sitelerde de Kur'an öğretimi gerçekleştirilecek.

Çerkezköy 12.10.2012 19:57:00 0
Kur

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, Kur'an Kursları Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldığı söyledi.

 

FARKLI BİR UYGULAMA

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur'an Kursu hizmetlerinde farklı bir uygulamaya gittiğini belirten Müftü Şahin, “İsteyen herkese bu hizmeti ulaştırmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda, fabrikalarda ve resmi kurumlarda çalışan insanlarımızın arzu etmeleri halinde  müsait oldukları yer ve zamanda Kur'an öğrenimi ve eğitimi yapılabilmesini amaçlandı. Kur'an Kursu öğreticilerimiz müracaat edenlerle diyaloga geçecek ve talep edilen alanda kendilerine kurs verilecek. Talep edildiği taktirde Kur'an öğrenimi yanında dini bilgiler de verilebilecek. Biz halkımızın bu konuda duyarlılığını ve taleplerini bekliyoruz” dedi.

 

TOPLU KONUTLARDA DA KUR'AN EĞİTİMİ VERİLEBİLECEK

Vatandaşların müftülüğü arayarak bilgi alabileceğini ve kayıt yaptırabileceğini ifade eden Şahin, “Talep edilmesi halinde toplu konutlarda da Kur'an öğrenimi, aile, irşat ve rehberlik hizmeti (aile sorunlarını paylaşma ve yardım alma) gibi konularda halkımıza hizmet vermeye hazırız. Bu konuda da talepleri bekliyoruz” dedi.

 

KUR'AN KURSLARI DEVAM EDİYOR

Bayanlara yönelik Kur'an Kurslarının devam ettiğini belirten Müftü Bayram Şahin, 22 kursta 28 Kur'an öğreticisi tarafından yaklaşık 500 bayana kurs veriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 12 kişiden az olmamak kaydıyla sınıfların tasnif edilmesini istedi. Biz de 20-25 kişilik sınıflar oluşturduk. Kurslarımızda Kur'an, tecvit, aile irşat ve rehberlik dersleri anlatılıyor” dedi.

 

Haber / Asım YAVUZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10