FDI Kongresi ilk kez Türkiye’de

Dünya Diş Hekimliği’nin 101. kongresi 2013 yılında Türkiye’de gerçekleştirilecek.

Tekirdağ 14.10.2012 09:57:00 0
FDI Kongresi ilk kez Türkiye’de

 İLK KEZ TÜRKİYE’DE DÜZENLENECEK

Daha önce dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleştirilen Dünya Diş Hekimliği (FDI) Kongresi’nin 101.’sinin Türk Diş Hekimleri Birliği’nin yoğun çalışmaları ve lobi faaliyetleri ile 28 Ağustos – 1 Eylül 2013 tarihlerinde Diş hekimliği tarihinde ilk kez Türkiye’de İstanbul Harbiye Kongre Vadisi’nde gerçekleştirileceğini ifade eden Tekirdağ Diş Hekimleri Odası Başkan Vekili Dt. Hakan Güneş, kongrenin Türkiye’de düzenlenecek olmasının önemine dikkat çekti.

 

TÜM DİŞ HEKİMLERİ YER ALMALI

Bu organizasyonun 2013 yılında İstanbul’da düzenlenecek olmasının Türk Diş Hekimleri Birliği ve diş hekimleri açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Güneş, Türkiye’de yapılacak olan bu etkinlikte diş hekimlerinin yer almasının ve bu güzellikleri paylaşmasının gerekli olduğunu ifade etti.

 

TEKİRDAĞ’I TEMSİL ETTİLER

Bu yıl Hong Kong’da 29 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında 100.’sü gerçekleştirilen Dünya Diş Hekimliği (FDI) Kongresi’ne Türk diş hekimleri yoğun katılım gösterirken, Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ve birçok oda başkanı ile oda yöneticisinin katıldığı kongrede, Tekirdağ’ı Tekirdağ Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Birol Karaibiş ve Başkan Vekili Dt. Hakan Güneş temsil etti.

 

8 BİN DİŞ HEKİMİ KATILDI

Kongreyi değerlendiren Tekirdağ Diş Hekimleri Odası Başkan Vekili Hakan Güneş, kongrede 29 Ağustos’ta Türkiye Hong Kong büyükelçisinin himayesinde yemek düzenlendiğini ve bu organizasyonda İstanbul FDI 2013 kongresinin tanıtımının yapıldığını, diş hekimliği camiasından önde gelen isimlerin katıldığı yemekte milli motiflerin de ön plana çıktığı güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini söyledi. Kongrede ayrıca İstanbul 2013 temalı stant açıldığını ve standın büyük ilgi gördüğünü belirten Hakan Güneş, bu stantta katılımcılara Türkiye ve İstanbul 2013 kongresi ile ilgili bir takım objelerin hediye edildiğini ifade etti. FDI 2013 kongresine yaklaşık 8 bin diş hekiminin katıldığını, fuarla birlikte katılımcı sayısının 12 bini aştığını ifade eden Güneş, 2013 yılında ilk kez Türkiye’de gerçekleştirilecek olan kongreye daha fazla katılımın öngörüldüğünü söyledi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10