ÇTSO meclisinin yeni başkanı Kesim oldu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısı geçici meclis başkanı Mustafa Asbaş başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 15.10.2012 13:55:00 0
ÇTSO meclisinin yeni başkanı Kesim oldu
ÇTSO MECLİSİ TOPLANDI
 Dün saat 12.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ertan Selvili, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Bilecen ve meclis üyeleri Tahsin Kırmızıgül, Aktaş Güler, Ayhan Kaynak, Cemal Durmuş, Cüneyt Gürsoy, Faruk Balkan, Gülçin Uygun, Gülhan Ergen, Gürkan Kesim, Halil İbrahim Mutluç, İsmail Tezcan, Kadir Uz, Mehmet Salih Yılmaz, Mesut İşlek, Mehmet Çetin, Rahmi Yılmaz ve Seyfettin Belek katıldı. Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yaşanan saldırı olayının ardından Meclis Başkanlığı’ndan istifa eden İsmail Akın ve meclis başkan yardımcılığından istifa eden Dengiz Serin ve Süleyman Kozuva’dan boşalan meclis başkanlığı ve meclis başkan yardımcılığı için seçim yapıldı.
  
İKİ ADAY YARIŞTI
Bugün saat 12.00’da gerçekleştirilen Kapalı zarf gizli oy usulü ile yapılan seçimlerde meclis başkanlığı için yönetim kurulunun desteklediği Ertan Selvili ve Rahmi Yılmaz ile Süleyman Kozuvanın desteklediği Gürkan Kesim yarıştı. 21 meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde oyların 20’si geçerli sayıldı.11 üyenin oyunu alan Gürkan Kesim meclis başkanlığına seçilirken, Ertan Selvili ise 9 oyda kaldı. 
 
BAŞKAN YARDIMCILIĞI SEÇİMİ DE YAPILDI
Meclis başkanlığı seçiminin ardından meclis başkan yardımcıları ve katip üye için seçim yapıldı. Meclis başkan yardımcılığı ve katip üyelik için Gürkan Kesim liste sunarken, başka aday çıkmadı. Kapalı zarf usulü yapılan seçimlerde 20 meclis üyesi oy kullandı. 1 oy geçersiz sayılırken; Mehmet Çetin ve Seyfettin Belek 19 oy ile meclis başkan yardımcılığına seçildi. Meclis katip üyeliğe ise 18 oy ile Gülhan Ergen seçildi. 
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Seçimlerin tamamlanmasının ardından meclis toplantısı yeni başkan Gürkan Kesim başkanlığında devam etti. Kendisini bu göreve getiren tüm meclis üyelerine teşekkür eden Kesim, mecliste bu döneme kadar görev alan Meclis Eski Başkanı İsmail Akın ile meclis eski başkan yardımcıları Dengiz Serin ve Süleyman Kozuva’ya da teşekkür etti.
 
TEBRİK ETTİ
Geçtiğimiz ay yaşanan saldırı olayını da kınayan Kesim “Böyle olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever de, meclis başkanlığına seçilen Gürkan Kesim’i tebrik ederek “geçtiğimiz ay meydana gelen olayın yaşanmasını biz de istemezdik. Ama oldu. Bundan sonra önümüzde 4 aylık bir süreç var. 4 ayda burayı seçime götüreceğiz” diye konuştu.
 
TOPLANTIDAN AYRILDILAR
Seçimlerin tamamlanmasının ardından Rahmi Yılmaz ve Mehmet Salih Yılmaz, yeni başkan Gürkan Kesim’i tebrik ederek toplantıdan ayrıldı.
 
DİLEKÇESİNİ YENİDEN SUNDU
Tever’in konuşmasının ardından geçtiğimiz ay verdiği istifasının mail yoluyla gönderilmesinden dolayı kabul edilmediği gerekçesi ile yeni tarih ve ıslak imza ile istifasını sunan Ahmet Çetin’in istifa dilekçesi okundu. Konuyla ilgili konuşan Tever, kendilerine mail yoluyla istifanın ulaşmadığını söyledi.
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Meclis toplantısının üçüncü gündem maddesinde, bir önceki meclis toplantısının tutanağı imza altına alındı. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Eylül ayı gelir giderleri görüşüldü. Eylül ayı geliri 97 bin 526,74 TL, gideri de 82 bin 202.10 TL olarak açıklanırken, gelir ve gider oy birliği ile kabul edildi. Odanın bankada kullanabilir toplam 1 milyon 444 bin 329,44 TL’si olduğu belirtilirken, banka cetveli ve mizan da meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
EKMEK FİYATI GÖRÜŞÜLDÜ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Çerkezköy Fırıncılar Derneği’nin ekmek fiyatları ile ilgili tarife belirlenmesine ilişkin talebinin görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, dernekten yönetime bu konuda talep geldiğini ve meslek komitesi tarafından talebin değerlendirilerek meclise sunulduğunu belirtti. Çerkezköy’de 300 gram ekmeğin 0.80 TL’ye satıldığını belirten Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Said Erdem, bakanlığın gramajı 250 grama düşürmesinin ardından yeniden fiyat belirlenmesi gerektiğini ifade etti.
 
250 GRAM EKMEK 80 KURUŞ
Yapılan görüşmenin ardından meslek komitesinin 250 gram ekmeğin fiyatının 0.80 TL olması yönündeki kararı mecliste de oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından bakanlık raporları ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapan Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, hesaplarla ilgili incelemelerin devam ettiğini ve çalışmaların tamamlanmasının ardından meclisin bilgilendirileceğini söyledi. Toplantının ardından meclis üyeleri hep birlikte öğle yemeği yedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVERAhmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10