Hayvan pazarları denetleniyor

Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ ve Veteriner Hekim Evrim Karaoğlu Kapaklı ve Çerkezköy’deki kurban pazarlarını denetledi. Denetimlerin bayrama kadar süreceğin

Çerkezköy 15.10.2012 19:02:00 0
Hayvan pazarları denetleniyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Veteriner Hekim Evrim Karaoğlu ile birlikte hayvan pazarlarında denetim yaptı.

 

DENETİM YAPTILAR

Kurban Bayramına sayılı günler kala sağlıksız hayvanların kurbanlık yapılmasının önüne geçilmesi için yoğun gayret gösteren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, özellikle küpesiz hayvanların kurbanlık olarak satın alınmamasını istedi.

 

UYARILARDA BULUNDULAR

Çerkezköy ve Kapaklı’daki canlı hayvan pazarlarında üretici ve kurbanlık almaya gelen vatandaşların dilek ve temennilerini dinleyen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ aşıları yapılmamış, kulak küpeleri takılmamış, veteriner sağlık raporu olmayan kurbanlıkların kesinlikle hayvan pazarına alınmamasını istedi.

 

ANADOLU’DAN HAYVANLAR GELDİ

Şap hastalığından ari bölge olan Trakya'ya, Anadolu'dan canlı hayvan sevklerinde 2010/07 ve 2010/13 sayılı genelgede belirtilen hususların yerine getirilmesi şartının arandığını belirten Veteriner Hekim Evrim Karaoğlu “Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz toplantıda bu genelge ile ilgili hayvan satıcılarını bilgilendirdik. Bugün bir örneğini Kapaklı’daki hayvan pazarında gördük. Abdi Taşkıran isimli vatandaşımız Karakaya koyunu satmak için bakanlık izni ile Samsun Alaçam’dan Trakya’ya gelmiş. Trakya’ya Anadolu’dan hayvan getiren vatandaşımız küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını bakanlığın laboratuarında inceletmiştir. Bakanlık da hayvanların sevkine uygun görmüştür. Çerkezköy’de ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyoruz. İsteyen vatandaşımız bakanlıktan onay aldıktan sonra hayvan satımı için Anadolu’dan Trakya’ya gelebilir” dedi.

 

TRAKYA ARİ BÖLGE

İç piyasanın çok yoğun olduğunu ve hayvan sevkıyatının Çerkezköy’den İstanbul’a devam ettiğini belirten Karaoğlu “Çerkezköy’den İstanbul’daki hayvan pazarlarına küçükbaş ve büyükbaş sevki yapıyoruz. Trakya ari bir bölge olduğu için Anadolu’ya hayvan sevki serbesttir” diyerek kurbanlıkların genel sağlık taramasından geçirildiğini, raporları bulunmayan hayvanların satışının yapılmadığını söyledi.

 

TEK TEK İNCELEDİLER

İlçe Müdürü Recep Demirbağ ve Veteriner Hekim Evrim Karaoğlu Kapaklı ve Çerkezköy’de bulunan yaklaşık 70 tezgahta bulunan hayvanlara ait sağlık raporları ve nakil belgelerini inceledi.

 

SATIŞLAR İYİ GİDİYOR

Kapaklı’da ve Çerkezköy’de kurulan kurbanlık pazarındaki satışlarda gözle görülür bir artış yaşanıyor. Esnaf, kurbanlık hayvan fiyatlarında geçen yıla oranla çok fazla bir artış olmadığını belirtti. Pazara gelen bazı tüccar ve satıcılar ise hayvan naklinin çok zor olduğunu ifade ederek, yem fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre yüksek olması, kurbanlık fiyatların ise yerinde sayması nedeniyle istedikleri karı elde edememekten yakındı. Çerkezköy kurban pazarında bulunan Sedat Ak 150 koyun ile pazara geldiğini ve birkaç gün içinde 125 adet koyun sattığını ifade etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10