“Gideceğin yer uyutulacak bir makam değildir”

Geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklaması ile Mustafa Ordu’nun villa olayını tesadüfen öğrendiğini ve yarım yamalak bilgilerle, belgeye dayandırmadan kamuoyuna sunduğunu belirten Belediye Esk

Çerkezköy 16.10.2012 19:28:00 0
“Gideceğin yer uyutulacak bir makam değildir”

 “KABUL EDİLECEK TARAFI YOK”

Dün saat 09.00’da İlçe Teşkilatında basın açıklaması düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Ambardere’deki bir villanın imara uygun olmadığını ve yaptıkları araştırmalarda mal sahibinin kendisine yaptığı açıklamada villanın iskanının alındığını beyan ettiğini ve imzayı da Ali Ertem’in attığını belirterek “Bizim de bu konunun doğruluğunu öğrenmek için Belediyeye yazmış olduğumuz yazılardan herhangi bir olumlu cevap gelmedi. Bu imar kirlililiği olayının gerek dünyada gerek Çerkezköy de, gerekse hiçbir ilçede kabul edilecek tarafı yoktur” dedi.

 

“İMARA UYGUN OLMADIĞINI KENDİSİ SÖYLÜYOR”

İmar kirlililiğin ve villanın fotoğraflarını kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Ordu “Bizim açıklamamızdan iki gün sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem bir açıklama yaparak o binaya iskan vermediklerini, kendisinin ölçtürdüğünü ve yüzde 1.5 fazlalığı olduğunu söylemiştir. Ali Ertem çeşitli yollardan kendisini yıpratmak için Mustafa Ordu’nun kampanyasıdır demiştir. Her bahsettiğim nokta ve villa yüzde 1.5 imara uygun değil diyor, hem de bizim onları yıpratmak için bu hareketleri yaptığımızı düşünüyor” dedi.

 

“YÖNETİCİLİĞİN DIŞANDA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Tüm ilçe başkanlarının görevinin o şehre uygun yapılmayan işleri kamuoyuna aktarması gerektiğini ifade eden Ordu “MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu da bu görevi yerine getirmiştir. Bizler yüzde 15 imar izni verilen Ambardere’de yüzde 25 imarlı bir villa yaptırdığını, villasına iskan aldığını, daha sonra bu villasının borçlarına karşılık, değerinin çok altında elinden alındığını ifade ettik. Ama hala Ali Ertem’in gözü ile gördüğü yerle ilgili bizi suçlamasının, yöneticiliğinin dışında olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

“GİTTİĞİN YER UYUTULACAK BİR MAKAM DEĞİLDİR”

Söylenen her söze verebilecek cevabının olduğunu ifade eden Ordu “Bize birileri konuyu başka yere taşıyor diyorsa biz de oraya taşırız. Her söyledikleri söze 24 saat benim verecek cevabım vardır. Kul hakkı ile bir yere gidilmez. Osmanlı camisinde imamı kandırabilirsin, camide namaz kılanların gözünü boyatabilirsin, makamları uyutabilirsin ama gittiğin yer uyutulacak bir makam değildir” diye konuştu.

 

“SİYASETİ İNSAN GİBİ YAPMAMIZ LAZIM”

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Belediye Eski Meclis Üyesi Yaşar Keleşoğlu’nun kendisine göre haklı yönlerince basın açıklaması yaptığını belirten Ordu “Yaptığı açıklamalarda Yaşar Keleşoğlu hem suçlu hem de güçlü olduğunu göstermeye çalışıyor. Bir insan, ya aslan gibi güçlü ve yırtıcı olur, ya tilki gibi kurnaz olur, ya da tavşan gibi masum olur. Biz eğer siyaseti yapacaksak insan gibi yapmalıyız. Siyasette her söylediğin kelime ve yaptığın işler muhakkak ki ilerleyen yıllarda karşına çıkar. Yaşar Keleşoğlu açıklamasında Mustafa Ordu “aptal, geri zekalı” demiştir. Ama Mustafa Ordu o hayvanlara benzemiyor. Bu hayvanlara benzeyenleri kamuoyu takdir etsin. Çerkezköy Belediye Başkanı yüzde 1.5 diyip üstünü kapatıyorsa, Yaşar Keleşoğlu da yüzde 8 diyorsa demek ki yüzde 10 benim yanılma payım var” dedi.

 

“MUSTAFA ORDU’DAN TAZMİNAT TALEP ETMİŞLERDİR”

Çerkezköy’de 20 yıldır siyaset yaptığını ve yerel basına söylediği kelimeler için bazı kişilerin Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Ordu “Aslı astarı olmayan kişinin üç yıl cezası vardır. Üç ay önce AK Partili Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Partili İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Partili Kapaklı Belediye Başkan adayı Akın Yılmaz ve AK Partili Belediye Meclis üyesi Ziya Osmanoğlu Türkiye Cumhuriyeti mahkemesi karşısında yalandan yemin ederek Mustafa Ordu’nun söyledikleri yalan diyip tazminat talep etmişlerdir. Ben Adalet karşısına çıkıp yetkili makamlara ifademi veriyorum. Beni şikayet eden kimse adaletten kaçmasın gidip adalete hesap versin” dedi.

 

“ALİ ERTEM SUÇ İŞLİYOR”

İmar kirliliği ile ilgili konularda yetkili makamları göreve çağıran Ordu “Benim bahsettiğim villada yüzde 15 imar izni verilen Ambardere’de yüzde 25 imarlı bir villa yaptırıldığını, Ertem’in söz konusu binaya iskan verilmediğini söyleyerek, yüzde 1.5 olan fazlalığın ise yıktırılacağını söylemiştir. Benim bahsettiğim yerde yüzde 25 imar kirliliği varsa yetkili makamlar buyursun görevini yapsın. Eğer öyle bir şey yok ise Mustafa Ordu şuanda buradadır. Gereken makamlar hesabını bana sorar. Yaşar Keleşoğlu kendinde dosyalar olduğunu, dilekçe verdiğini ve kendini ihbar ettiğini söylüyor. O zaman belediye başkanının haberi var diyor. Burada bana Belediye Başkanı Ali Ertem bana yataklık yapıyor dersin, ben de Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunurum. Kendinde evrak varsa, Belediye Başkanı Ali Ertem’in iki sefer yanına gidip imar kirliliğinden inşaat yaptırdığını iddia ediyorsa, hemen yarın suç duyurusunda bulunacağım. Bu açıklamaların ardından belediye başkanının yurt dışına çıkmaması gerekiyor. Yaşar Keleşoğlu elinde iddialar varsa neden Kurban Bayramını bekliyorsun? Gidip çağrıda bulunacağına benim bu açıklamalarım internete düştüğü an git Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulun” diye konuştu.

 

“İKİ ÇOCUĞUNUN EKMEĞİ İLE OYNAMASIN”

Yaşar Keleşoğlu’nun basın açıklamasında “Ben paramı kaybettim, ama onurumu kaybetmedim” dediğini anımsatan Ordu “Ben onurdan anlamam. Parasını kaybederse bir gün ihtiyacı olduğu takdirde yanıma gelirse ihtiyaçlarım doğrultusunda cebine bir sigara koyarım, çay söylerim yada bir miktar para veririm. Benim işim bozulduğu zaman dostlarımın yanına gittiğim zaman çay, sigara yada para verirler. Bizim işlerimizin bozulması toplumu ilgilendirmez. Herkes kendine göre akıllı olsun. Yaşar Keleşoğlu’nun Çerkezköy’de mimarlık yapan iki oğlu vardır. Böyle saçma sapan açıklamalar yaparak o çocuklarının ekmeğine ve geleceğine sebep olmasın. Ne konuştuğunu da bilsin” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10