Emniyetten sahte para ve hırsızlık uyarısı

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, dün saat 11.00’da Polis Evi’nde düzenlenen toplantıda ilçe, belde ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Çerkezköy 16.10.2012 19:29:00 0
Emniyetten sahte para ve hırsızlık uyarısı

 HALK, DERDİNİ İLK MUHTARLARA AÇIYOR

Toplantının muhtarla tanışma amaçlı organize edildiğini ifade eden Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, “Sıkıntısı olan vatandaşımız ilk olarak derdini köyündeki ya da mahallesindeki muhtarına anlatır. Muhtarlar halkla iç içe olduğu için insanların sıkıntılarına daha vakıftır. Bu nedenle muhtarlarımız bizler için ayrı bir önem teşkil ediyor” diye konuştu. 

 

HIRSIZLIĞA VE KALPAZANLIĞA KARŞI UYARDI

Polis Evi’nde düzenlenen organizasyonda muhtarlarla tanışma fırsatı bulan Murat Kocabıçak,  toplantıda ayrıca yaklaşan Kurban Bayramı çerçevesinde karşılaşılabilecek hırsızlık ve kalpazanlık olaylarına karşı uyarılarda bulundu. Banknotlardaki güvenlik önlemlerinden bahseden Kocabıçak, “kabartma baskı,holografik şerit folyo, renk değiştiren şerit, emniyet şeridi, filigran, bütünleşik görüntü, mikro yazı, mini yazı, banknotlar arasındaki boyut farkı ve renklendirilmiş Banknot Kağıdı” konularında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.

 

BEKÇİLER GÜVENİLİR KİŞİLERDEN SEÇİLMELİ

Kurban Bayramı sürecinde en çok satıcıların mağdur olduğuna dikkat çeken Murat Kocabıçak, “Bu nedenle önceliğimiz kurban satıcılarını bilgilendirmek ve uyarmaktır” dedi. Kurban satıcılarını ve vatandaşları hayvan hırsızlığına karşı da uyaran Kocabıçak, “Hayvanlar başıboş bırakılmamalı. Mümkünse alarm sistemi kurulmalı. Hayvan Barınakları için özel güvenlik görevlisi güvenilir kişilerden seçilmeli. İşaretleri silinmiş ve kaydı yapılmamış hayvanlar alınmamalı” dedi.

 

KILIK DEĞİŞTİREREK KEŞİF YAPMAYA ÇALIŞABİLİRLER

Hırsızlık olaylarının genellikle 24.00-06.00 saatleri arasında gerçekleştiğine dikkat çeken İlçe Emniyet Müdürü Kocabıçak, “Bu saatlerde tedbirler arttırılmalı. Hırsızlar köylere pazarlamacı, avcı, tüccar, seyyar satıcı kılığında gelebilir. Bu şekilde köylerdeki hayvan ve ağıl sayılarını öğrenmek için keşif yaparlar. Bu tür kişilerle karşılaşıldığında da 155 aranarak Emniyet Müdürlüğümüze haber verilmelidir” diye konuştu.

 

MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİLER

Toplantıya Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kayaoğlu, Asayiş Büro Amiri Adem Tuncel, Gazi Polis Merkezi Amiri Fatih Bölükbaşı, Kapaklı Polis Merkezi Amiri Mehmet Bedir, Asayiş Büro Amir Yardımcısı Bülent Dinç, Başpolis Seçkin Tali, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Şükrü Dumanlar ile ilçe, belde ve köy muhtarları katıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10