Sanayi odası için çalışmalar başladı

Tekirdağ Islah OSB yönetimindeki sanayiciler ile Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri bir araya gelerek Tekirdağ Sanayi Odası kurulması için çalışma başlattı.

Tekirdağ 16.10.2012 19:29:00 0
Sanayi odası için çalışmalar başladı

 TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantı salonunda dün saat 15.30’da gerçekleştirilen toplantıya Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili M.Gürdal Adal, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Yönetim Kurulu üyeleri ile ıslah OSB yönetimdeki sanayiciler katıldı.

 

BEŞ TANE TİCARET VE SANAYİ ODASI FAALİYET GÖSTERİYOR

Toplantıda konuşan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bugün önemli bir gündemle toplanıyoruz. Gündeme destek veren sizlere teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi Tekirdağ merkezde, Çerkezköy’de, Çorlu’da, Hayrabolu’da ve Malkara’da Ticaret ve Sanayi Odaları faaliyet göstermektedir. Bunlardan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın üç bin üyesinin 300 tanesi sanayi kuruluşudur. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın ise beş bin üyesinin 700 tanesi sanayi kuruluşudur. Sayılara bakıldığında sanayiceler odalarda azınlıkta kalıyorlar. Sanayi kuruluşu dediğimiz zaman büyük bir işletme olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

 

“TİCARET VE SANAYİ ODALARINDA İLÇENİN SORUNLARI KONUŞULUYOR”

Ticaret ve Sanayi Odalarında sanayicilerin yeteri kadar temsil edilemediğini belirten Sarıoğlu “Biz sanayiciler olarak bunun sıkıntısını her zaman yaşıyoruz. Burada çoğu arkadaş sanayicilik yapmaktadır. İlimizde sadece sanayicilerimizin üye olduğu sanayi odası olsa, mevcut oda hizmetlerinden daha hızlı faydalanacaktır. Oda faaliyetlerinin sadece sanayicilerin sorumluluğu ve beklentileri yoğunlaşarak konular görüşülecektir. Ticaret ve Sanayi Odası’nda bütün ilçenin sorunları konuşuluyor. Bu toplantılarda sanayicilerin problemleri yeteri kadar görüşülemiyor” dedi.

 

“HERKES KURULMASINDAN YANA”

Tekirdağ’da bin 200 civarında sanayi kuruluşu olduğunu belirten Sarıoğlu “ 5174 sayılı Odalar ve Borsalar Kanunu’na göre bir ilde sanayi odasının kurulması için en az bin tane kuruluş olması gerekiyor. Biz sanayiciler olarak bu sayıyı sağlıyoruz. Kanunda, ildeki sanayi kuruluşlarından yarıdan fazlasının imza şartı vardır. Bunu hep beraber ve sizlerin desteği ile sağlayacağımıza inanıyoruz. Tekirdağ’da Sanayi Odası’nın kurulması yönünde hangi sanayici ile görüştüysek hepsi olumlu karşıladı. Herkes Ticaret ve Sanayi odalarından şikayetçi ve sanayi odasının kurulmasından yana” diye konuştu.

 

“2006 YILINDA GİRİŞİMDE BULUNDUK”

Türkiye’de 16 tane Sanayi Odasının bulunduğunu ifade eden Sarıoğlu “Daha önce Odalar ve Borsalar Birliği sanayi odalarının kurulmasına karşıydı. 2006 yılında ilk kez Tekirdağ’da Sanayi Odası kurulması için girişimde bulunduk. Ticaret ve Sanayi Odaları ile ilişkilerimizde sıkıntı yaşayınca İstanbul Sanayi Odası’nda yardım isteyerek, Tekirdağ’da sanayi odası kuracağımızı söyledik.  Kendileri de bizlere girişimde bulunmamamız gerektiğini ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun buna müsaade etmeyeceğini söylediler. Uzun süredir sanayicilerimizle bir araya gelemedik. O günden itibaren kafamızda hep kurulması fikri vardı” dedi.

 

SANAYİ BAKANI OLUMLU KARŞILADI 

Tekirdağ’da sanayi odasının kurulması yönünde bürokratlardan olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Sarıoğlu “Aradan 6 yıl geçmesine rağmen Türkiye’nin ortamı çok değiştik.

Hep kafamızda sanayi odasının olması yatıyor. Valimiz Ali Yerlikaya ile görüştüğümüzde Tekirdağ Sanayi Odası’nın çok iyi olacağını ve çok geç kalınmış bir karar olduğunu söyledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile geçtiğimiz günlerde toplantıda karşılaştık.  Kendisi de Tekirdağ’da sanayi odası kurulması konusunu olumlu karşıladı” dedi.

 

“TOBB’UN OLUMLU RAPOR VERECEĞİNE İNANIYORUM”

Sanayi odası kurmak için ildeki sanayi kuruluşlarının yarıdan fazlasının imza toplayarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na müracaat yapılması gerektiğini söyleyen Sarıoğlu “Sanayiciler olarak imza topladıktan sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na müracaat yapacağız. Bakanlık da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin onayı ile bize izin verecektir. Ben bugüne kadar olur vermeyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin sanayi odası için olumlu rapor vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

 

“HEPİMİZE GÖREVLER DÜŞÜYOR” 

Tekirdağ’daki sanayicilerin kendilerini yönetip özgür olmak istediğini söyleyen Sarıoğlu “Biz sanayiciler olarak kimseden bir şey istemiyoruz. Sanayi odasının kurulmasını istemek bizim en doğal hakkımızdır. Bugün burada bunun kararını almak için bulunuyoruz. Hepimize ayrı ayrı görevler düşüyor. Etrafımızdaki sanayicilerimize imza vermesi konusunu çok iyi anlatmamız gerekiyor. Alt yapı çalışmasını yaptık ve imza toplama aşamasındayız. Sizler de gerekli imzaları toplarsanız, yakın zaman içinde kurmayı hedefleyeceğiz. Gerekliliğini ve iyi olacağını düşünüyorum. Bölgemiz için tam zamanı olduğunu ve hayırlı uğurlu olacağını düşünüyorum” dedi.

 

İMZA KAMPANYASINI ONAYLADILAR

Toplantıya katılan Islah OSB Yönetim Kurulu üyeleri Nurhan Toyan, Süleyman Kolot ve Orhan Cılız Tekirdağ’a kurulması hedeflenen Sanayi Odası’nın yol haritasını güç birliği içinde yürütecekleri sözünü verdi. Konuşmaların ardından sanayi odası kurulması yönünde imza kampanyasında bakanlığa sunulacak dilekçeyi sanayiciler imzaladılar.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10