Ortaklar mülkiyetinde damızlık sığır yetiştiriciliği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Cevdet Soyak, tamamlanan “Ortaklar mülkiyetinde damızlık sığır yetiştiriciliği” projesi ile ilgili incelemelerde bulunmak ve bilgi almak amacıyla Be

Tekirdağ 17.10.2012 19:27:00 0
Ortaklar mülkiyetinde damızlık sığır yetiştiriciliği

 Çerkezköy Haber - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünce, S.S.Beyoğlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine uygulanan “Ortaklar mülkiyetinde damızlık sığır yetiştiriciliği” projesi tamamlandı.

 

İNCELEMELERDE BULUNDU

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, proje ile ilgili incelemelerde bulunmak ve bilgi almak için Beyoğlu Köyü’nü ziyaret etti. Köy muhtarı, kooperatif yöneticileri ve kooperatif ortakları ile proje hakkında görüş alışverişinde bulunan Soyak, teslim edilen gebe düveleri ve yapılan ahırları kontrol etti.

 

1 MİLYON 321 BİN TL ÖDENEK

Proje kapsamında 1 milyon 321 bin 569,00 TL ödenek kullanıldığı, bu tutarın 990 bin TL’sinin canlı demirbaş alımı, 260 bin 499 TL’sinin yeni ve tadilatlı ahırların yapımlarında, 42 bin 870 TL’sinin süt soğutma tankı, 28 bin 200 TL’sinin de süt sağım makineleri alımlarında kullandırıldığı belirtildi. Projede kullandırılan tutarın kredi olarak verildiği ifade edilerek “Kullandırılan kredinin geri ödemesi, ilk yıl ödemesiz, 2.yıl sadece faiz ödemeli, geri kalan 5 yıl faiz + anapara ödemeli şeklinde olacaktır. Proje ortaklarına verilen canlı demirbaşlar Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından temin edilmiştir” denildi.

Ziyarete; İl Müdürü Cevdet Soyak, İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Kantar, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ahmet Tekgöz, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Hanifi Türkaslan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Metin Çini, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü İsmail Şehmuz Baydar, İlçe Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alaaddin Zeybek, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü personelleri Mühendis Gürkan Tokgöz ve Mühendis Mehmet Akşin, Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç, Birlik Müdürü Murat Kocaman ve birlik personeli Murat Keser katıldı.

 

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10