Tekirdağ’da çifte bayram coşkusu

Tekirdağ Valiliği’nce ilk kez düzenlenen bayram kutlaması Tekirdağ’da bir ilke imza atacak.

Tekirdağ 17.10.2012 19:27:00 0
Tekirdağ’da çifte bayram coşkusu

 VALİ YERLİKAYA EZBER BOZMAYA DEVAM EDİYOR

Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın art arda gelmesi dolayısıyla valilik bir ilke imza atarak kutlamaları birlik ve coşku içinde yapmak için çalışma başlattı. Vali Yerlikya, çalışmalar kapsamında Tekirdağ genelinde yayın yapan radyo ve televizyon yöneticileri ile dün saat 09.00’da valilik makamında bir araya geldi.
 

 

İLÇE VE BELDELERDEN OTOBÜSLER KALDIRILACAK

Toplantıda konuşan Vali Yerlikaya, biri milli, biri dini bayramımız olan her iki bayramın da Tekirdağ’da coşku içerisinde geçmesi ve insanların bayramı bayram tadıyla yaşamaları için, bayramın ikinci günü saat 13.30’da valilik önünde alışılagelmiş resepsiyon ve klasik kurumlar arası bayramlaşmanın dışına çıkarak kadın erkek, çoluk çocuk, yaşlı zengin demeden herkesin katılacağı bayramlaşma programı düzenleneceğini belirterek “Bunun için ilçelerden, beldelerden ve köylerden kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili kurumlar tarafından otobüsler kaldırılacak” dedi.

 

ŞÖLEN HAVASINDA KUTLANACAK

Cumhurun bayramı olan en büyük bayramımız 29 Ekim Bayramı Cumhuriyet Bayramı’nın da 29 Ekim Pazartesi günü saat 19.00’da yine valilik önünde Kıraç konseri ile şölen havasında kutlanacağını belirten Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, tüm Tekirdağ, ilçe, belde ve köy halkını kutlamalara davet etti.

 

ÖĞRENCİLERE CETVEL DAĞITILDI

Valilik, bastırdığı binlerce afiş ve el ilanıyla Tekirdağ’da ilk kez gerçekleşecek olan kutlamalara halkı davet ederken, öğrencilere de günün anısına, üzerinde Atatürk resimlerinin yer aldığı 15 bin adet cetvel dağıttı. Kurban bayramı kutlamaları sırasında Süt Birliği işbirliği ile kutlamalara katılacak olan halka valilik önünde kavurma ve pilav ikram edilecek.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN NİŞANESİ OLDUĞUNU GÖSTERECEĞİZ

Ülkemizde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen insanları bir arada tutan dini ve milli bayramlarımızın birlik ve beraberliğimizin nişanesi olduğunu bir kez daha ortaya koyacaklarını belirten Vali Yerlikaya, bu etkinliğin radyo ve televizyonlar aracılığı ile halka duyurulmasında yayıncı kuruluşların önemine dikkat çekerek, bu sosyal sorumluluk projesinde yayıncı kuruluşların da yer almasından mutluluk duyacağını ifade etti. Davete katılan yayıncı kuruluş yöneticileri de, Valiliğin bu tip organizasyona öncülük etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, bunun sadece Tekirdağ ile sınırlı kalmamasını, her ilçede benzer etkinliklerin yapılmasını arzuladıklarını belirttiler.

 

DİĞER GÜNLERDE DE BENZER ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Ailelerin bu etkinliklere çocuklarını da getirmesini isteyen Vali Yerlikaya, çocukların bu etkinliğe katılmalarının gelecek nesillerin hem dini hem milli değerlerimizi bilmeleri, yaşamaları ve yaşatmaları açısından son derece önemli olduğunun altını çizerek “Tekirdağ Bayram Ediyor” etkinliklerine destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Bunun bir ilk olduğunu söyleyen Yerlikaya, benzer etkinlikleri 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, yılbaşında, diğer milli ve dini günlerde de yaparak zengin fakir, işçi köylü, memur esnaf demeden halkın kaynaştıracaklarını söyledi. Toplantıya Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Valilik Basın Müdürü Aysel Erkman ve il genelinde yayın yapan radyo ve televizyon yöneticileri katıldı.

 

20 KURUM VE STK'NIN İŞBİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Etkinlikler Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Ziraat Odası Başkanlığı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Tekirdağ Ticaret Borsası, Hayrabolu Ticaret Borsası, Sınırlı Sorumlu 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi, Çerkezköy Sanayiciler Derneği, Trakya Sanayici ve İşadamları Derneği, Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi, Çorlu Ziraat Odası Başkanlığı, Avrupa Serbest Bölgesi, Tekira Alışveriş Merkezi, Erdil Yapı İnşaat, İki Kardeşler Kasap Mangalda Et, Akpolat İnşaat Hafriyat, Sitaş Beton ve Madencilik A.Ş. işbirliği ile gerçekleştirilecek.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10