Kurban satışlarında durgunluk yaşanıyor

Çerkezköy-Pınarça yolu üzerinde kurulan Kurban Pazarı’nda bazı kurban satıcıları satışlardan memnun olduğunu dile getirse de satıcıların çoğu, kurbanlık satış piyasasının durgun old

Çerkezköy 19.10.2012 22:04:00 0
Kurban satışlarında durgunluk yaşanıyor

 Çerkezköy Haber – Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Pınarça Yolu üzerinde bulunan Çerkezköy Belediyesi Kurban Satış Pazarı’nda satışlar devam ediyor.

 

SATIŞLAR KÖTÜ GİDİYOR

Satışların beklentilerinin tersine kötü gittiğini belirten Salih Puska, 10 günden fazla süredir Çerkezköy Hayvan Satış Yeri’nde mallarımızı satmaya çalışıyoruz. 18 hayvanımızdan yalnızca 3’ünü satabildik. Fiyatlarımız 3 bin 500 TL ile 6 bin TL arsında değişiyor. İnşallah bayrama kadar elimizdeki tüm malları satabiliriz” dedi.
 

TEK İSTEDİĞİMİZ ELİMİZDEKİ HAYVANLARI SATABİLMEK

Şimdiye kadar yapılan satışlardan memnun olmadığını belirten Yaşar Tüser de, yaklaşık bir haftadır kurduğu çadırda 20 hayvan ile satışa başladığını ve geçen süre zarfında sadece 3 hayvan satabildiğini söyledi. Kurban piyasasında bu yıl büyük bir krizin olduğunu söyleyen Tüser, “Tek isteğimiz bayrama kadar elimizdeki malları bitirebilmek” diye konuştu.
 

NE ACI, NE TATLI

Satışları ‘ne acı ne de tatlı’ olarak değerlendiren Süleyman Kurular da “Satışlar orta şekerli devam ediyor. Yaklaşık 1 haftadır buradayım. Fiyatları 4 bin TL ile 7 bin TL arasında değişen 20 hayvanımızdan 6’sını satabildik. Bayrama kadar hepsini satabilmeyi umuyoruz” dedi.
 

MAL GÜZELSE SATIŞLAR DA GÜZEL OLUR

Çerkezköy Hayvan Pazarı’ndaki çadırda satışlarını sürdüren Mehmet Kalınca ise şu ana kadar gerçekleştirdiği satışlardan memnun olduğunu söyledi. 5 gün önce açtığı çadırda 15 hayvandan 9’unu sattığını ifade eden Kalınca “Kurbanlık hayvan fiyatlarımız 4 bin 500 TL ile 6 bin 500 TL arasında değişiyor. Bayrama kadar bütün mallarımızı satacağımızı tahmin ediyoruz. Eğer malınız güzel ise satışlarınız da güzel olur. Satıcıların çoğu buraya Uzunköprü’den geliyor. Bayrama kadar burada çadırlarda kalıyoruz. Umarım tüm esnaf elindeki malları bitirir ve ailesi ile mutlu bir bayram geçirir” ifadesini kullandı.
 

80 HAYVANDAN SADECE 2’SİNİ SATABİLDİM

Kurulan canlı hayvan pazarında küçükbaş hayvan satışı yapan Bülent Balkan da “İki gün önce burada çadır kurduk. 80 hayvan getirdik fakat şimdiye kadar bunlardan sadece 2’sini satabildik. Tek temennimiz 500 TL ile bin 300 TL arasında değişen mallarımızın hepsini bayrama kadar satabilmek” dedi.
 

FİYATLAR GEÇEN YILA GÖRE DÜŞÜK

Küçükbaş kurbanlıkların fiyatlarının geçen yıla oranla daha düşük olduğunu ifade eden Sedat Ak da “Durum böyle olunca satışlarımız da geçen yıla oranla daha da arttı. Fiyatlarımız 250 TL ile bin TL arasında değişiklik gösteriyor” dedi. 
Ortakları ile birlikte büyükbaş hayvan almak için hayvan satış pazarına geldiğini söyleyen Fahrettin Öztürk de kurban fiyatlarının geçen yıla oranla çok fazla değişmediğini gözlemlediğini belirterek “Fiyatlar uygun. Bizler alıcılar olarak hayvanın but kısmının sert olmasına özen gösteriyoruz. Küpesiz hayvanlar, sağlık kontrolünden geçmeyen hayvanlar zaten buraya giremiyor” diye konuştu.
 

SAHTE PARA VAKASI YAŞANMADI

Pazarda satışlarını sürdüren hayvan sahipleri, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışmaları neticesinde şimdiye kadar herhangi bir sahte para olayı ile karşı karşıya kalmadıklarını belirtti.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10