Hain saldırı: 6 şehit

Hakkari ve Bitlis'te güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 3 polis ve 3 korucu şehit oldu, 1'i asker 4 kişi yaralandı. Öte yandan, Van'da seyir halindeki askeri konvoya

20.10.2012 10:00:00 0
Hain saldırı: 6 şehit

 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

 

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Hakkari'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmaya ilişkin "Çatışma sürüyor. 3 terörist etkisiz haline getirildi'' dedi.

 

3 KORUCU ŞEHİT, 1'İ ASKER 4 KORUCU YARALI

 

Bitlis’te güvenlik güçleri ile pkk terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 3 korucu şehit oldu, 1'i asker 4 korucu da yaralandı. Akşam saat 18.30 sıralarında merkeze bağlı Ortakapı köyü kırsalı mevkisinde terör örgütü mensuplarınca bölgede konuşlu askeri birliğe saldırı düzenlendiği öğrenildi. Çıkan çatışmada Er Ali Güneşçi, geçici köy korucularından Hilmi Özgen, Vahdettin ve Ücret Kırmızızambak yaralanırken, köy korucuları İzzettin Bal, Mehmet Reşit Aysal ve Mehmetcan Yeşildağ şehit oldu.

 

VAN'DA ASKERİ KONVOYA TAŞLI SALDIRI: 3 YARALI

 

Öte yandan, Van'da seyir halindeki askeri konvoya düzenlenen taşlı saldırıda 3 asker yaralandı. Van'dan Hakkari yönüne gitmekte olan 10 araçlık askeri konvoya, merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Kurubaş Köyü yakınlarında saldırı düzenlendi. Askeri konvoya Kurubaş Köyü yakınlarındaki düğünde bulunanlar tarafından yapılan taşlı saldırıda konvoyun güvenliğini sağlayan araçta bulunan 3 asker hafif şekilde yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulansta tedavi edilirken, çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. Yaralıların tedavisinin ardından konvoy yoluna devam etti. Saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

 

İKİ ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

 

Hakkari'deki çatışmada şehit olan özel harekat polislerinden birinin daha kimliği belirlendi. Hakkari'deki çatışmada 3 özel harekat polisi şehit oldu. 3 polisten ikisinin isimlerinin Yalçın Dizdaroğlu ve Okan Koç olduğu öğrenildi. Yalçın Dizdaroğlu'nun Giresun, Okan Koç'un Ankara nüfusuna kayıtlı oldukları belirtildi. Okan Koç'un daha önce Edirne'nin Keşan ilçesinde görev yaptığı, burada dünya evine girdiği ve Nehir İrem adlı 11 aylık bir kız çocuğu babası olduğu öğrenildi. Şehidin Hakkari'ye tayin olmayı kendisinin istediği öğrenildi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10