İş sağlığı ve iş güvenliği anlatıldı

Çerkezköy Genç İş Adamları Derneği’nin (ÇEGİAD) düzenlediği eğitim programında İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası masaya yatırıldı.

Çerkezköy 22.10.2012 10:26:00 0
İş sağlığı ve iş güvenliği anlatıldı

 KANUNUN TÜM YÖNLERİ KONUŞULDU

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda önceki gün saat 15.00’da gerçekleştirilen eğitime AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, CHP İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk, Çerkezköy Genç İş Adamları Derneği Başkanı Emre Asbaş, Çerkezköy Genç İş Adamları Derneği yönetim kurulu üyeleri ile iş adamları katıldı. Tome Bilgi Holdingi İş Güvenliği uzmanı Bora Ürüden’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun getirileri, bilinmeyenleri, yanlış bilinenleri gibi birçok yönü anlatıldı.

 

UZMANLARLA BİR ARAYA GELMEKTEN MUTLUYUZ

Seminer öncesi konuşma yapan Çerkezköy Genç İş Adamları Derneği Başkanı Emre Asbaş üyelerin gelişimini sağlamak amacıyla seminerler düzenlediklerini belirterek “30 Haziran 2012 Tarih ve 28839 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun çalışma hayatına neler getirdiğiyle ilgili seminerde, konunun uzmanlarıyla üyelerimizi bir araya getirmekten dolayı mutluyuz. Seminere katılan üyelerimize ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

YÜKÜMLÜLÜKLERİ ANLATTI

Seminerde, 30 Haziran'da yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun getirdiği yükümlülükler ve güncel uygulamalar konusunda bilgiler veren İş Güvenliği Uzmanı Bora Ürüden “Bu kanunun amacı, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir” diye konuştu. Ürüden, yeni yürürlüğe giren 6331 sayılı kanunla da işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlendiğini ifade etti

 

“RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPAR VE YAPTIRIR”

Kanuna göre işverenin genel yükümlülükleri hakkında bilgiler veren Ürüden “İşveren,  çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olup bu çerçevede; mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi dâhil her türlü tedbirin alınması, organizasyonun yapılması, gerekli araç ve gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapar. İşyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığını izler, denetler ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlar. Risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır. Çalışana görev verirken, çalışanın sağlık ve güvenlik yönünden işe uygunluğunu göz önüne alır. Yeterli bilgi ve talimat verilenler dışındaki çalışanların hayati ve özel tehlike bulunan yerlere girmemesi için gerekli tedbirleri alır. İşyeri dışındaki uzman kişi ve kuruluşlardan hizmet alınması, işverenin sorumluluklarını ortadan kaldırmaz. Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği alanındaki yükümlülükleri, işverenin sorumluluklarını etkilemez. İşveren, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin maliyetini çalışanlara yansıtamaz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10