Yapılanlar lütuf değil, görevdir

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından önceki gün saat 11.00’da düzenlenen törenle 25 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Çerkezköy 22.10.2012 10:26:00 0
Yapılanlar lütuf değil, görevdir

 VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Çerkezköy Belediyesi önünde gerçekleşen törende açılış konuşmasını Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya yaptı. Dernek olarak engellilerin sıkıntılarını çözmek için var güçleri ile çalıştıklarını söyleyen Çetinkaya, “Belediye Başkanımız Ali Ertem’in büyük katkıları ile Türkiye’de bir ilki başardık ve engellilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir tesisin temelini attık” dedi. 

 

EĞİTİMLER VERDİK

Çerkezköy olarak engelliler adına ‘Mavi Kapak’ kampanyası ile bir ilke daha imza attıklarını anımsatan Hayrettin Çetinkaya, “Bunun yanında okullarımızda, geleceğin büyüklerini ‘engelli’ konusunda bilinçlendirdik. Geleceğin engelli adaylarına, engelli kalmamaları için eğitimler verdik” diye konuştu.

 

İMZA KAMPANYASI BUGÜN BAŞLIYOR

Çerkezköy Engelliler Derneği olarak ilçede bir Rehberlik Araştırma Merkezi açılmasını istediklerini söyleyen Çetinkaya, “Rapor almak için bin bir güçlükle Çorlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne giden engelli kardeşlerimize orada 2 ay sonrasına randevu veriliyor. 2 ay sonra gidildiğinde ise 10 gün sonra tekrar gel diyorlar. Kardeşlerimiz yollarda harap oluyor. Bunun önüne geçebilmek adına ilçemizde de bir RAM açılmasını istiyoruz ve bunun için imza kampanyası başlatacağız” ifadelerini kullandı. Çerkezköy’e RAM açılması için düzenlenecek olan imza kampanyası bugün başlayacak. 

 

ENGELLERİ KALDIRMAK İSTİYORUZ

Engelli olmanın hayatın bir parçası olduğuna dikkat çeken AK Parti Çerkezköy Sosyal İşler Başkanı Murat Özaydın da, “Bazen doğuştan bazen de trafik kazası ya da herhangi bir rahatsızlıktan dolayı herkes engelli olabilir. Ülkelerin gelişmişliği biraz da engelli vatandaşlarına gösterdiği ilgi ve hayatlarını kolaylaştırmakla ölçülebilir. Amacımız engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırabilmek ve ailelerinin çektiği sıkıntıları bir nebze de olsa hafifletebilmektir” şeklinde konuştu.

 

ENGELLİLER GİZLENİYORDU

AK Parti Hükümeti’nden önce engellilerin evlerinde gizlenmek zorunda kaldığını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “AK Parti ile birlikte eğitim kurumları, engelli kardeşlerimize ardına kadar açıldı. Engelli vatandaşlarımızın evde bakımı için hükümetimiz birçok destek sundu. Bakıcılara maaş bağladı. Yerel bazda incelediğimizde ise belediyemiz Türkiye’de bir ilke imza attı ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Eğitim-Öğretim ve Yaşam Evi temelini attı” dedi.

 

DAHA FAZLASINI YAPMAK ZORUNDAYIZ

Tekerlekli sandalye dağıtımı için dernekten 15 isim bulmalarını istediklerini söyleyen Demirbağ, “Sağ olsunlar bize 50 kişilik bir liste ulaştırdılar. Biz bu listeyi İl Başkanlığı’na gönderdik. Ellerindeki 50 sandalyeden 25’ini Çerkezköy’e yolladılar” dedi. Yapılan hizmetlerin engelliler için bir lütuf olmadığını kaydeden Demirbağ, “Bunlar bizim görevimiz. Sosyal devlet olmanın gerektirdiği sorumluluklardır. Birileri bu yapılanları ‘Sadaka Kültürü’ diye adlandırıyor. Varsın öyle desinler. Biz bu hizmetlerin kat be kat fazlasını yapmak zorundayız, yapacağız” ifadelerini kullandı. 

 

ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILACAK

Engelli vatandaşları gördüğünde daha fazla çalışmak zorunda olduklarını anladığını söyleyen AK Parti İl Teşkilatı Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cüneyt Yüksel, “Sizlerin ve diğer engelli kardeşlerimizin önlerindeki engelleri kaldırmak için elimden gelenin en iyisini yapacağıma dair söz veriyorum. Siyasetçilerin her zaman söz verdiklerini biliyorum fakat bu kardeşinizin sözüne sadık kalacağına dair şüpheniz olmasın” diye konuştu. 

 

19’U ÇERKEZKÖY’E, 6’SI KAPAKLI’YA

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan gönderilen 25 tekerlekli sandalyeden 19’u Çerkezköy’deki engellilere, 6’sı da Kapaklı’da ikamet eden engellilere dağıtıldı. Yeni tekerlekli sandalyesine kavuşan engelli çocukların mutluluğu yüzlerinden okunurken, engelli vatandaşlar törene üzerlerinde ‘Sakat olmayı biz istemedik’, ‘Mimari engeller yaşam alanımızı sınırlıyor’, ‘Akraba evliliklerinden doğan sakatlıklara son verilsin’ yazılı pankartlarla katıldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen törene Çerkezköy Belediye Başkanvekili Ahmet Avcı, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti İl Teşkilatı Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cüneyt Yüksel, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca ve Ercan Çorbacı, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, Kapanan HAS Parti’nin İlçe Eski Başkanı Ercan Erdoğan, Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, AK Partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10