ÇOSB Anadolu ve Teknik Lisesi’nin temeli Şubat’ta atılıyor

İlk yıl geçici olarak ÇOSB Eski İdari Binası’nda 83 öğrenci ile eğitime başlayan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu ve Teknik Meslek Lisesi’nin temeli 2013 yılı Şubat-Mart döneminde atÄ?

Çerkezköy 22.10.2012 10:26:00 0
ÇOSB Anadolu ve Teknik Lisesi’nin temeli Şubat’ta atılıyor

 ŞUBAT AYINDA TEMELİ ATILACAK

Okulun 4 bölümde toplam 83 öğrenci ile eğitim öğretime başladığını belirten Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan “Okulumuz geçici olarak ÇOSB Eski İdari Binası’nda faaliyet gösteriyor. Tam donanımlı ve örnek bir okul olacak olan ÇOSB Anadolu ve Teknik meslek Lisesi’nin temelini şubat ya da en geç mart ayın da atmayı hedefliyoruz. Şuan da proje üzerinde çalışılıyor ve en ince ayrıntılar dahi düşünülüyor” dedi.

 

BÖLÜM SAYISI 6’YA ÇIKACAK

Yeni okul binasının tamamlanması ilke birlikte şuan da 4 olan mevcut bölüm sayısını 6’ya çıkarmayı hedeflediklerini belirten Özdoğan, “Şuan da 83 öğrencimiz eğitim öğretim görüyor. Bölüm sayısının artması ile birlikte her yıl 150 öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Türkiye’de ilk kez bir Organize sanayi bölgesinin okul yaptığını ifade eden Özdoğan “Daha önce Ankara’da Organize Sanayi Bölgesi tarafından bir okul yapıldı. Ama o okul vakıf ile birlikte yapıldığı için bizim okulumuz, OSB tarafından yapılan ilk okul olma özelliğini taşıyor. Bu da bizim için onur ve gurur verici bir olay” dedi.

 

ÖĞRENCİLERLE SANAYİCİLERİ BULUŞTURACAĞIZ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin sanayiciler için yürütülen çalışmaların yanı sıra sosyal sorumluluk anlamında da okul, karakol binası, emniyet binası, konferans salonu gibi farklı projelere imza attığını söyleyen Özdoğan “İlerleyen dönemde öğrencilerimiz ile üst düzey yöneticilerimizi buluşturacağız. Ayrıca öğrencilerimiz fabrikaları gezerek okulda öğrendikleri bilgilerin uygulanışını görmek imkanı bulacak” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10