RAM için Yerlikaya’dan destek istediler

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek üyeleri ile birlikte önceki gün Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti.

Çerkezköy 22.10.2012 18:53:00 0
RAM için Yerlikaya’dan destek istediler

 “ÇERKEZKÖY’ÜN RAM MERKEZİ İHTİYACI OLDUĞUNU SÖYLEDİK”

Dün saat 14.30’da Dernek binasında basın açıklaması gerçekleştiren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya düzenledikleri ziyareti değerlendirdi. Vali Yerlikaya’ya dernek olarak iki adet dilekçe sunduklarını ifade eden Çetinkaya “Özellikle Çerkezköy’ün Rehberlik Araştırma Merkezi’ne acil olarak ihtiyacı olduğunu belirttik. Dernek üyelerimizin ve ailelerinin rehabilitasyon merkezinde eğitim hizmetleri alabilmeleri için Çorlu Rehberlik Araştırma Merkezi’nden almaları gereken raporlar için uzun zamana randevu veriliyor. Sorduğumuz zaman da çok yoğun olduklarını üç ay sonraya gün verebildiklerini söylüyorlar. Bu raporu almak için yaz kış demeden, özellikle ulaşım ve diğer sorunlar göz önüne alınmadan bu merkeze gidilerek ancak eğitim raporları düzenleniyor” dedi.

 

“SIKINTILARIMIZI VALİMİZE İLETTİK”

Çerkezköy’de açılan Müjgan-Serkan Karagöz Rehabilitasyon İlköğretim ve İşokulu’nun olması nedeniyle ilçede Rehberlik Araştırma Merkezi’ne (RAM) ihtiyaç olduğunu söyleyen Çetinkaya “Hızla gelişen ve genişleyen Çerkezköy’de acil bir ihtiyaç durumuna gelen RAM’ın ihtiyaç olduğu defalarca ilgili kurumlar ve bizler tarafından ilgili kurumlara iletilmesine rağmen hala bir çözüm oluşturulmadığını Valimiz Ali Yerlikaya’ya ilettik. Çerkezköy’de 3 adet rehabilitasyon merkezi, Mevlana İlköğretim Okulu’nda kaynaştırma sınıfı ve Müjgan-Serkan Karagöüz Rehabilitasyon İlköğretim ve İşokulu’nun olmasından dolayı ihtiyacımız olduğunu söyledik” diye konuştu.

 

“700 ÜYEMİZ OLDUĞUNU SÖYLEDİK”

Dernekle ilgili de Vali Yerlikaya’ya bilgi verdiklerini söyleyen Çetinkaya, “7 yıllık dernek olduğumuzu ve 700 üyemiz bulunduğunu valimize ilettik. Valimiz Ali Yerlikaya’ya Türkiye’de birçok ilklere imza attığımızı ve kamu yararına çalışan bir dernek olduğumuzu ifade ettik. Ayrıca dernek olarak düzenlediğimiz kapak kampanyası ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Eğitim-Öğretim ve Yaşam Evi hakkında bilgiler verdik” dedi. 

 

“SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİYORUZ”

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya sundukları ikinci dilekçede ise dernek üyeleri ile kurdukları “Engellilik Bilinci Oluşturma Grubu”nun çalışmalarını anlattıklarını ifade eden Çetinkaya “Bu grubumuzun okullarda, ana sınıflarda ve kreşlerde yaptığımız eğitim sunumlarını çok beğenildiğini, bu sunumlarda çocuklarımızın ve gençlerimizin sakat kalmamaları hem de engelli arkadaşlarımızın sıkıntılarını geleceğin büyüklerine anlatarak kendilerini ifade ettiğini ilettik” diye konuştu.

 

“KAYNAK SAĞLANMASINI TALEP ETTİK”

Sunumlarda amaçlarının engellilerin sorunlarını hem de engelli adaylarının yaşamlarındaki safhalarında sakat kalmamaları sağlamak olduğunu söyleyen Çetinkaya “Sakat bir bireye sahip olmak, hem aile yaşantısına hem de sosyal çevreye büyük maddi ve manevi yük oluşturmaktadır. Valilikten talep olarak bu engelli grubumuzla tüm Tekirdağ ili ve ilçelerinde hazırlanacak ortamda sunum verilmesini istedik. Bu projemize kaynak sağlanmasını talep ettik” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10