Deriler 4 koldan toplanacak

Kurban Bayramı öncesi bir açıklama yapan Türk Hava Kurumu (THK) Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, kurban derilerinin toplanması işleminin bayramın ilk günü saat 09.30’dan son gün saat 17.00

Çerkezköy 22.10.2012 18:53:00 0
Deriler 4 koldan toplanacak

 Çerkezköy Haber - Kurban Bayramı çalışmaları ile ilgili bilgi veren Türk Hava Kurumu (THK) Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, kurban derisi toplama işlemlerinin bu yıl 4 program çerçevesinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

 

MAKBUZSUZ DERİ ALINMAYACAK

Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda THK tarafından kurulacak Kurban Derisi Toplama Çadırı’nda derilerin vatandaşlardan makbuz karşılığında alınacağını belirten Zümbül, “Çerkezköy Belediyesi Mezbahanesi’nde de kurban derisi toplama çalışmalarımız olacak. Bunun yanında tüm ilçe cadde ve sokakları ile belde ve köylerde Çerkezköy Belediyesi tarafından tahsis edilecek araçlarla birlikte THK kolluk görevlileri tarafından makbuz karşılığında vatandaşlardan kurban derileri toplanacak” diye konuştu. Zümbül, vatandaşların Zabıta Müdürlüğü’nü ve THK Şube Müdürlüğü’nü arayıp, özel ekip isteyerek de deri bağışında bulunabileceğini ifade etti. 

 

İTİBAR EDİLMEMELİ

Vatandaşlara “Derilerinizi Türk Hava Kurumu’na ulaştıracağız” diyen kimselere itibar etmemeleri tavsiyesinde bulunan Zümbül, kurban derilerinin THK görevlilerine teslim edilmesini istedi. Başkan Zümbül, kurban kesim alanlarında, derileri almak isteyen fakat THK kimliği olmayan kimselerin Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’ne ya da Çerkezköy Zabıtası'na bildirilmesi gerektiğini belirtti. 

 

VATANDAŞ CİDDİYE ALMIYOR

Vatandaşların koyun derisi bağışlayarak 13,10 TL/Ad. bağışta bulunmuş olacağını söyleyen THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, “Büyükbaş kurbanlık derisi bağışlayan vatandaş 3 TL/Kg., keçi derisi bağışlayan vatandaş ise 9,10 TL/Ad. bağışta bulunmuş olacak” dedi. Kendilerinden desteklerini esirgemeyen tüm vatandaşlara teşekkür eden Zümbül, “Birilerinin ‘THK ne yapıyor’ soruları artık vatandaş tarafından ciddiye alınmıyor. İnsanlar yaptığımız çalışmaları görüyor” dedi.

 

BELGE SORUN

2680 Sayılı Yasa gereği kurban derisi toplama yetkisinin THK’ya ait olduğunu hatırlatan Zümbül, deri toplama çalışmalarının Bayramın birinci günü saat 09.30’da başlayıp, dördüncü gün saat 17.00’a dek süreceğini açıkladı. THK'nın deri toplama görevlilerinin yelekleri ve onaylı kimlik belgelerinden tanınabileceği bilgisini veren Zümbül, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade etti. 

 

HALKLA PAYLAŞACAĞIZ

Tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı şimdiden kutlayan Mustafa Zümbül, toplanan bağış bilgilerinin bayram sonrası yapılacak değerlendirme ile halkla paylaşılacağını söyledi. Yapılan bilgilendirmenin ardından Mustafa Zümbül, Başkan Yardımcısı Sadık Gürsoy ve Yönetim Kurulu üyesi Nurettin Tuna ile kurban derisi toplama çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10