Almanya'ya iade-i ziyaret

Kızılpınar Belediye Başkanlığı’nın finansörlüğüyle gerçekleştirilen 5 günlük Almanya gezisine çıkan öğrenciler, Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ve veliler tarafından belediye binasÄ?

Çerkezköy 22.10.2012 18:53:00 0
Almanya

 ALMANYA YA GİTTİLER

2011–2012 öğretim ylında Almanya’nın Sututgart kentinden kardeş belediye ve kardeş okul projesi kapsamında Kızılpınar’da okuyan öğrenciler Alman öğrencileri ağırlamıştı. Sututgart’lı öğrencileri ağırlayan Kızılpınarlı öğrenciler iade-i ziyarette bulunmak amacıyla dün saat 11.00’da Kızılpınar Belediyesi önünden uğurlandı. Atatürk Havaalanından uçağa binecek olan öğrenci ve öğretmenlerin gezisi 5 gün sürecek.

 

15 ÖĞRENCİ VE 4 ÖĞRETMEN KATILDI

Almanya gezisine, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi, Kızılpınar Anadolu Lisesi ve Kızılpınar İlkokulu’ndan toplam 15 öğrenci katıldı. Kafile başkanlığını Ergun Hamzalı’nın yapmtığı gezide öğretmenler Levent Akyıldız, Hale Erem ve Uğur Özbay de yer alıyor. Almanya gezisine çıkan öğrenci ve öğretmeleri uğurlarken konuşma yapan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz “Kardeşliğin güzel bir örneği olan bu seyahat Türk insanının dostluk ve misafirperverliğinin bir örneğidir. Biz, bu seyahat öncesinde beldemize gelip misafirimiz olan Alman öğretmen ve öğrencileri ağırlarken aynı heyecan ve gururu yaşamıştık. Sıcak bir dostluk örneği olarak iadei ziyarette bulunmaları için 15 öğrenci ve 4 öğretmenden oluşan kafilemiz inanıyorum ki Türk insanının samimi yapısını orada da sergileyeceklerdir. Alman öğrencileri kendi evinde ağırlamış olan öğrencilerimiz, şimdi Almanya’da o kişilere misafir olacaklar. Bu büyük bir dostluk örneğidir. Bizim öğretmen ve velilerimiz Almanya’dan gelerek bizlere konuk olan öğrencileri mükemmel bir şekilde ağırlamışlardı” dedi.

 

ÖĞRENCİLER AYRILIRKEN AĞLAMIŞTI

Alman öğrenci ve öğretmenlerin Kızılpınar’dan memnun bir şekilde ayrıldığını anımsatan Korkmaz “Alman öğretmen ve öğrencilerinin buradan memnun bir şekilde ayrılmasını sağlayan öğretmen ve velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Alman öğrencilerin buradan ayrılırken duygulanıp ağlamış olmalarını da ben unutmayacağım.  Kardeş Belediye ve Kardeş Okul projesi kapsamında Almanya ve Avrupa’ya açılmamızın haklı gururunu yaşıyoruz. Yarın diğer Avrupa ülkeleriyle de bu kardeşlik örneklerinin sergileneceğine inanıyorum” diye konuştu.

 

SAAT HEDİYE ETTİ

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, belde belediyelerin kapanacak olmasından üzüntü duyduklarını belirterek “Artık dünyada mevcut sorunlar eskiden olduğu gibi topla tüfekle değil masa başında çözüm bulmaktadır. Atalarımız nasıl üç kıtaya adalet, doğruluk ve ilimle hâkim olmuşlarsa bizde aynı şekilde insanımızı en güzel şekilde gittiğimiz yerde temsil etmek zorundayız” dedi. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz daha sonra  Remseck Am Neckar Belediye Başkanı Karl-Heinz Schlumberger’e verilmek üzere hediye olarak maket bir gemi gönderdi. Tercümana da dakik olması nedeniyle saat gönderdiğini ifade eden Faruk Korkmaz “Dakikaları iyi değerlendirmeyi bilen birine saatten daha güzel bir şey hediye edilemez” şeklinde espri etmeyi de ihmal etmedi.

 

Haber / Asim YAVUZFaik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10