Vali Yerlikaya; Kurtarma çalışmaları sonlandırıldı

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Merkez, Çerkezköy ve Saray’da meydana gelen aşırı yağışlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 23.10.2012 12:08:00 0
Vali Yerlikaya; Kurtarma çalışmaları sonlandırıldı

 METREKAREYE 105.9 KİLOGRAM YAĞIŞ

Merkez -Çerkezköy ve Saray’da Pazartesi günü saat 12.00’da başlayan aşırı sağanak yağış sonucunda il merkezinde metrekareye 105.9 kg yağış düştüğünü, Saray’da ölçüm istasyonu bulunmadığından metrekareye 150- 160 kg arası yağış düştüğünün tahmin edildiğini belirten Yerlikaya, “Aşırı sağanak yağış sonucunda;  İl Merkezi, Çerkezköy ve Saray ilçelerimizde lokal olarak su ve sel baskınları meydana gelmiş olup,  mahsur kalan kimse bulunmadığı gibi herhangi bir can kaybı da yoktur. Bu süre zarfında 112 acil yardım merkezine vatandaşlarımız tarafından herhangi bir ihbar da gelmemiştir” dedi.

MAHSUR KALAN 300 VATANDAŞ KURTARILDI
Pazartesi akşamı saat 19.00 itibariyle Saray Çukuryurt’taki menfezin çökmesi nedeniyle can ve mal güvenliği açısından Saray- Çukuryurt-Beyazköy  arasındaki karayolu geçici olarak trafiğe kapatıldığını anımsatan Vali Yerlikaya,  Çerkezköy-Saray ve Merkez İlçemizde meydana gelen aşırı sağanak yağış neticesinde meydana gelen sel ve su taşkınlarına müdahale edilerek yaklaşık 300 vatandaşın mahsur kaldığı yerden kurtarılıp güvenli bölgeye taşındığını söyledi.

 

BÖLGEDEN DE EKİPLER SEVK EDİLDİ
Acil Kurtarma ve İlkyardım çalışmaları kapsamında; Tekirdağ Valiliği il Afad Ekipleri başta olmak üzere, Tekirdağ İl Özel İdaresi, Tekirdağ Belediye Başkanlığı, Hayrabolu, Malkara, Çorlu, Muratlı, Saray belediye araç ve gereçleri ile Askeri birlikler personeli, araç ve gereçleri ile bölgede kurtarma çalışmalarına devam edildiğini ifade eden Yerlikaya, İstanbul Arama Kurtarma Birliği, Edirne Arama ve Kurtarma Ekibi, Kırklareli Arama ve Kurtarma Ekibinin olay bölgesine intikal ettirildiğini ve ekiplerin araç ve gereçleri ile müdahalede bulunduğunu ifade etti.

 

KURTARMA ÇALIŞMALARI SONLANDIRILDI
Tekirdağ deniz polisinden bir bot, Tekirdağ Afad'tan bir bot, Kırklareli Afad'tan bir bot, 5. Kolordu Komutanlığı’na ait  iki bot ile ekiplerin olay mahallinde kurtarma çalışmalarına katıldıklarını ifade eden Yerlikaya “Saray-Vakıflar E-5 bağlantı yolunda menfezin çökmesi neticesinde bir kamyon  yolda mahsur kalmış ve yol trafiğe kapandı. Özellikle Misinli, Ulaş ve Beyazköy civarındaki fabrikalarda çalışan işçilerimiz mahsur kaldı ve ekiplerin müdahalesi ile kurtarıldı. Bölgede su baskını ve sel neticesinde ev ve işyerlerinde hasarlar meydana geldi ayrıca hayvan zayiatı mevcut. 6 adet ön hasar tespit komisyonu kuruldu, teknik personel ön hasar tespit çalışmalarına bugün 9.30 itibariyle başladı. Bölgede kurtarma çalışmaları saat 08.00 itibari ile sonlandırıldı. Mahsur kalan veya yardım talebinde bulunan kişi kalmadı. Bölgede meydana gelen aşırı sağanak yağış neticesinde saat 08.00 itibari ile herhangi bir can kaybı yaşanmadı” dedi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10