Kızılpınar ilçe oluyor

TBMM İçişleri Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanan Yerel Yönetimler Yasası’nın ardından Kızılpınar’ın ilçe olacağı iddia edildi.

Çerkezköy 23.10.2012 19:37:00 0
Kızılpınar ilçe oluyor

  Üst düzey yetkililerin verdiği bilgiye göre Çerkezköy’e bağlı Kızılpınar ve Veliköy beldeleri ile Çorlu’ya bağlı Velimeşe Beldesi tek yönetim çatısı altında birleştirilecek. Kurban Bayramı’nın ardından TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri gerçekleştilecek olan Yerel Yönetimler Yasası’nın komisyonda görüşüldüğü şekliyle yasalaşması durumunda aralarında Tekirdağ’ın da bulunduğu 13 il büyükşehir olacak.


Üç beldeden tek ilçe
Bu il sınırları içerisinde kalan bazı köyler mahalleye dönüştürülerek merkez ilçelere bağlanacak. Aynı süreçte Çerkezköy de yeni bir komşu ilçeye sahip olacak. Yetkililerin verdiği bilgilere göre Yerel Yönetimler Yasası’nın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Kızılpınar Belediyesi, ilçeye dönüştürülerek sınırları genişletilecek. Veliköy ve Velimeşe’yi de yönetim alanı altına alacak olan Kızılpınar Belediyesi bölgedeki yeni ilçelerden biri haline gelecek.

0282 726 91 91
0282 747 65 10