Vali Yerlikaya, afet bölgesinde

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Saray’da sel felaketinin yaşandığı yerlerde incelemelerde bulundu.

Tekirdağ 24.10.2012 02:43:00 0
Vali Yerlikaya, afet bölgesinde

 ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Aşırı sağanak yağış nedeniyle Saray Çukuryurt Köyündeki menfezin çökmesi sonucu Saray-Çukuryurt-Beyazköy arasındaki karayolunun geçici olarak trafiğe kapatılmasının ardından olay yerinde incelemelerde bulunan ve yürütülen çalışmaları yerinden yöneten Yerlikaya, çalışmalarda herhangi bir aksaklık yaşanmaması ve yaşanması muhtemel can ve mal kaybının önüne geçmek için de yetkilileri sık sık talimatlarıyla yönlendirdi.

 

6 ÖN HASAR TESPİT KOMİSYONU KURULDU

Buradan sel felaketinin yaşandığı köylerden olan Çukuryurt’a geçen Vali Yerlikaya, köy kahvesinde yaşanan sel ile ilgili olarak köylü ve yetkililerle bir değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra Karamehmet köyüne geçti. Karamehmet köyünde yaşanan sel ile ilgili olarak köy kahvesinde köylüler ve yetkililerle bir değerlendirme toplantısı yapan Vali Yerlikaya çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade etti. Misinli Beldesinde de incelemelerde bulunan Vali Yerlikaya; “Vatandaşlarımızın zarara uğramaması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor ayrıca bu konu ile ilgili olarak Valilik tarafından hasar tespit çalışmaları yapmak üzere 6 adet ön hasar tespit komisyonu kurulmuştur” dedi. Yerlikaya, gece geç saatlere kadar bölgedeki incelemelerini sürdürdü.

 

MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR KURTARILDI

Dün de basın açıklaması yapan Vali Ali Yerlikaya, Çerkezköy-Saray ve Merkez ilçede meydana gelen aşırı sağanak yağış neticesinde meydana gelen sel ve su taşkınlarına müdahale edilerek yaklaşık 300 vatandaşın mahsur kaldığı yerden kurtarılıp güvenli bölgeye taşındığını söyledi.

 

BÖLGEDEN EKİP SEVK EDİLDİ

Acil Kurtarma ve İlkyardım çalışmaları kapsamında; Tekirdağ Valiliği il Afad Ekipleri başta olmak üzere, Tekirdağ İl Özel İdaresi, Tekirdağ Belediye Başkanlığı, Hayrabolu, Malkara, Çorlu, Muratlı, Saray belediye araç ve gereçleri ile Askeri birlikler personeli, araç ve gereçleri ile bölgede kurtarma çalışmalarına devam edildiğini belirten Yerlikaya, “Ayrıca, İstanbul Arama Kurtarma Birliği, Edirne Arama ve Kurtarma Ekibi, Kırklareli Arama ve Kurtarma Ekibi olay bölgesine intikal ettirilmişler araç ve gereçleri ile müdahalede bulunmuşlardır. Tekirdağ deniz polisinden bir bot, Tekirdağ Afad'tan bir bot, Kırklareli Afad'tan bir bot, 5. Kolordu Komutanlığına ait iki bot ile ekipler olay mahallinde kurtarma çalışmalarına katılmışlardır” dedi.

 

EV VE İŞYERLERİNDE HASARLAR MEYDANA GELDİ

Saray-Vakıflar E-5 bağlantı yolunda menfezin çökmesi neticesinde bir kamyonun yolda mahsur kaldığını ve yolun trafiğe kapandığını anımsatan Yerlikaya “Özellikle Misinli, Ulaş ve Beyazköy civarındaki fabrikalarda çalışan işçilerimiz mahsur kalmış ve ekiplerin müdahalesi ile kurtarılmışlardır. Bölgede su baskını ve sel neticesinde ev ve işyerlerinde hasarlar meydana gelmiş ayrıca hayvan zayiatı mevcuttur” bilgisini verdi.

 

CAN KAYBI YAŞANMADI

6 adet ön hasar tespit komisyonu kurulduğunu ve teknik personellerin ön hasar tespiti için çalışmalarına başladığını söyleyen Yerlikaya “Bölgede kurtarma çalışmaları dün (23 Ekim) saat 08.00 itibari ile sonlandırılmıştır. Mahsur kalan veya yardım talebinde bulunan kişi kalmamıştır. Bölgede meydana gelen aşırı sağanak yağış neticesinde saat 08.00 itibari ile herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır” dedi.

 

Haber / Cihangir ARIK


0282 726 91 91
0282 747 65 10