5 dakikada bir araç kaldırılacak

Kurban Bayramı tatilinin 6 güne çıkması, bilet fiyatlarının aniden yükselmesine neden olurken, Kale-Yonca Seyahat yetkilileri ise bayramda ek sefer düzenleyerek Çerkezköy Otogar’dan 5 dakikada bir araç kaldıraca

Çerkezköy 24.10.2012 02:43:00 0
5 dakikada bir araç kaldırılacak

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy’de Kurban Bayramı öncesi yine hareketlenen Otogar’da bilet satışları devam ediyor.

 

VATANDAŞ SIKINTI ÇEKİYOR

Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı'nın art arda gelmesi ve arife gününün tam gün tatil ilan edilmesiyle 6 güne çıkan bayram tatili Çerkezköy otogarını hareketlendirdi. Seferler tıklım tıklım dolarken, bazı firmalar ise yoğunluktan dolayı ek seferler koydu. Bayram haftasına ait seferlerin büyük ölçüde dolması nedeniyle önceden rezervasyon yaptırmayanlar, bilet bulamakta sıkıntı çekiyor.

 

BİLETLER TÜKENDİ

Çerkezköy Otogar’da bulunan Yeni Çarşamba, İmparator Turizm ve Dilek Turizm yetkilileri otobüs biletleri için kendilerine çok sayıda başvurunun olduğunu; ancak rezervasyonlarının dolduğunu ve arayanlara olumsuz yanıt verdiklerini söyledi. 27 Ekim’e kadar yapılacak seferlerin dolu olduğunu ifade eden firma yetkilileri “Özellikle Çerkezköy’den Ordu, Samsun, Tokat, Vezirköprü ve Ankara’ya gidecek yolcularımız için biletlerimiz tükendi” dedi. 

 

BİLETE ZAM YOK  

Kale Seyahat yetkilisi İlker Dil, bayram tatili dolayısıyla en fazla yoğunluğun İstanbul'da yaşandığını vurgulayarak “Bayram dolayısıyla yapmış olduğumuz herhangi bir zam yok. Vatandaşlarımız fiyatları 17 TL yaptığımız için tepki veriyorlar. Aksine Ulaştırma Bakanlığı’nın belirlediği fiyat tarifesinden daha düşük ücretlerle satış yapıyoruz” diye konuştu.

 

TALEPLERE CEVAP VEREBİLİYORUZ

Yaşanan yoğunluğa rağmen, Kale ve Yonca Seyahat olarak bu talebe cevap verebildiklerini kaydeden Dil “Türkiye genelinde yaşanan bilet sıkıntısının aksine Kale ve Yonca Seyahat olarak halkı bu konuda mağdur etmiyoruz. Bayramda seferlerimiz 5 dakikada bir olacak. Ayrıca İstanbul şehir içi servislerimizin de sayısını arttırdık. Kısaca vatandaşımız mağdur değil” dedi. İlker Dil ayrıca, İstanbul’un yanı sıra Ege Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi’ndeki illere de talep olduğunu ifade ederek, bu yerlere de ek seferler düzenleyebileceklerini ifade etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10