Selzedeler spor salonuna yerleştirildi

Balıkesir Havran’dan gelerek Çerkezköy’de Lunapark işleten yaklaşık 50 kişilik grup, tüm bölgenin kabusu haline gelen aşırı yağışlar neticesinde malzemelerinin ve çadırlarının sular altı

Çerkezköy 24.10.2012 02:43:00 0
Selzedeler spor salonuna yerleştirildi

 3 GÜNDÜR SULAR İÇİNDE YAŞIYORUZ

Sel felaketinin ardından çalışanları ile birlikte bölgede faaliyet gösteren bir pansiyonda parası mukabilinde kalmak istediklerini söyleyen Lunapark çalışanlarından Mustafa Sarıgül, pansiyona kabul edilmediklerini belirterek, “3 gündür sular içinde yaşıyoruz. Bu son yağışlarla birlikte çadırlarımız sular altında kaldı. Belediyemiz bu zor anımızda yanımızda oldu ve bizi buraya yerleştirdi” dedi.

 

100 BATTANİYE DAĞITILDI

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce ve Habip Bilgin, Kapalı Spor Salonu’na yerleştirilen 50 kişilik grubun ısınma ve gıda ihtiyacının giderileceğini belirterek, “Salonun zeminine halı serdirdik. 50 vatandaşımıza Tugay Komutanlığımızdan temin edilen 100 battaniyeyi dağıtacağız. Sabah erken saatlerde de gıda ihtiyaçlarını gidereceğiz” diye konuştu.

 

PINARÇA’DA SU SEVİYESİ DÜŞTÜ

Afetle mücadele çalışmaları ile ilgili bilgi veren Gökhan İnce, “Ambardere’de mahsur kalan 4 vatandaş, Tekirdağ AFAD’dan gönderilen Zodiac Bot ile kurtarıldı” dedi. Pınarça Deresi’nde su seviyesinin düştüğünü belirten İnce, “Gabralı Un Fabrikası ile Hükümet Binası arasındaki bölgede sıkıntı devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN SAAT BAŞI ARIYOR

Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan Başkanlığında Kriz Masası oluşturulduğunu söyleyen Gökhan İnce, “Oluşumda Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen, Zabıta Müdürü Kenan Erez ve Tugay Komutanlığı’ndan bir yetkili yer alıyor” dedi. İnce, şuanda kutsal topraklarda Hac ibadetini yerine getiren Belediye Başkanı Ali Ertem’in saat başı arayarak durum değerlendirmesi istediğini ve konuyla titizlikle ilgilenilmesini istediğini söyledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10