5 ton et toplandı

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Kurban Bayramı nedeniyle yurt dışında kurban keseceklerin, kişi başı 5 kiloya kadar Türkiye'ye et getirmelerine izin verdi. Fazla etle giriş yapmak isteyenlerden

Bölgede Gündem 28.10.2012 22:12:00 0
5 ton et toplandı

 Çerkezköy Haber - Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Kurban Bayramı nedeniyle yurt dışından getirilecek etlere 5 kilo sınırlaması getirdi.

 

5 KİLO SINIRLAMASI

Genellikle poşetlerle çantalara doldurulan etler, gümrük personelince tartılarda ağırlığı belirlenerek 5 kilodan fazlasına el konuldu. Kurban Bayramı nedeniyle 3 günde yaklaşık 5 ton et toplanırken, etler gümrüğün soğuk hava depolarında konuldu.
 

İMHA EDİLECEK

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Kurban Bayramı dolayısıyla gümrüklerde kişi başı sadece 5 kilo ete izin verildiğini ifade ederek “Türkiye'ye girişte yurt dışında en az 3 gün kalmak kaydıyla fenni usullere göre kapatılmış vakumlu ambalajlardaki hayvansal ürünlerin 5 kiloya kadar muafiyet tanınmaktadır. Kurban Bayramı nedeniyle farklı uygulama yapılmayacak olup, açıkta getirilen fenni usullere göre kapatılmamış olan etlere kesinlikle müsaade edilmiyor. Yolcuların yanlarında getirdiği 5 kilodan fazla etlere el konuluyor. Şuana kadar 5 tona yakın et toplandı. Bunlar soğuk hava depolarında bekletiliyor. Türkiye'den çıkarken etlerini almak isteyenlere verilecek” dedi. Yalçın, geri alınmayan etlerin imha edileceğini söyledi.
 

10 BİN KİŞİ GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPTI

Kurban Bayramı dolayısıyla Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki yoğunlukta arttı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, son 3 günde 9 bin 445 kişi giriş yaparken, 10 bin 446 kişi de yurt dışına çıkış yaptı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Türkiye'ye giriş yapacak olan yolculara kolonya tutarak lokum ikram etti ve bayramlarını kutladı.
 

Haber / Ahmet KILAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10