Mezbahanede 88 kurbanlık kesildi

Çerkezköy Belediyesi Mezbahanesi’nde kurban kesim işlemi Bayram Namazı sonrasında başlayarak üç gün boyunca beş ekip tarafından yürütüldü.

Çerkezköy 28.10.2012 22:22:00 0
Mezbahanede 88 kurbanlık kesildi
5 EKİPLE YÜRÜTÜLDÜ
Kurban sahiplerinin Mezbahaneye kurbanını getirmesi esas alınarak sıra teşkili yapılan kesim işlemi beş ayrı ekip tarafından gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediyesi Sağlık işleri Müdür Vekili Veteriner Hekim Şevket Halimoğlu “Bize gelen kurbanları hijyenik şartlarda keserek 4,6, yada 8 parça şeklinde vatandaşlarımıza teslim ediyoruz” dedi. 
 

ÜÇ KEZ YIKAYIP; ÜÇ KEZ DEZENFEKTE ETTİK

Şevket Halimoğlu, yağmur nedeni ile mezbahane içerisinde yarım metreyi bulan su birikintisini boşaltıp üç kez dezenfekte ettiklerini belirterek “Çerkezköy’de yağmur nedeni ile yaşadığımız felaketi neyse ki can kaybı olmaksızın atlattık. Bir çok dükkan ve işyeri gibi Mezbahane de yağmur suları ile dolmuştu. Diz boyunu geçen suları boşalttıktan sonra hizmete hazır hale getirmiştik. Ne var ki gece yağan son yağmurla birlikte aynı sıkıntıları bir kez daha yaşamak zorunda kaldık. Kurban Bayramına çıkacağımız gece tekrar suyun mezbaha içine dolmasının ardından mezbahaneyi sabahleyin kurban kesimine yetiştirmek için üç kez yıkayıp her yıkamanın ardından da dezenfekte etmek zorunda kaldık. Su ve elektriğin olmaması işimizi çok daha zor duruma sokmuştu. Her ihtimale karşılık İstanbul’dan kamyon jeneratör getirttik” dedi. Halimoğlu, ekip oluşturarak kendilerine yardıma gönderen Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce’ye Habip Bilgin’e, Belediye Başkan Vekili Ahmet Azcan’a da teşekkür etti.
 

KURBAN ETLERİNİ EVE KADAR GÖTÜRDÜK

Gelen kurbanlık hayvanların gerek duyulması halinde ayakları yıkayarak mezbahaneye aldıklarını ifade eden Veteriner Hekim Halimoğlu “Geliş zamanına göre kesim sırasına konan hayvanların evrakı arkadaşlarımız tarafından teslim alındıktan sonra veteriner hekimlerimizce sağlık taramaları yapıldı. Kesilmesinde sağlık açısından bir engeli olmayan kurbanlar, dini inançlarımız esas alınarak kesildi. Kurban sahiplerinin isteğine göre, bizler kurbanı 4, 6 ya da 8 parçaya bölerek kurban sahiplerine teslim ettik. Kurban sahibinin istemesi halinde kurban etlerini, belediyemizin kurban etlerini dağıtım aracıyla, ücret alınmaksızın kişinin evine kadar götürdük” dedi.  
 

KAÇAN HAYVANLAR İÇİN EKİP OLUŞTURULDU

Kaçan hayvanlar için de Çerkezköy Belediyesi tarafından ayrı bir ekip oluşturulduğunu söyleyen Şevket Halimoğlu “Vatandaşımızın talep etmesi halinde verilen adrese giden ekibimiz, kurbanı uyutarak kesti. Bu hizmet, Veteriner Hekim Mehmet Doğancı ve bir başka görevlimiz tarafından gerçekleştirildi” diye konuştu. 
 

88 KURBAN, 8610 KG KARGAS AĞIRLIK

Çerkezköy Belediyesi Sağlık işleri Müdür Vekili Veteriner Hekim Şevket Halimoğlu Kurban Bayramının, kurban kesim günleri olan 1,2 ve 3. günlerinde Çerkezköy Mezbahanesinde kesilen kurban adetleri ve kilogram tutarlarına ilişkin de bilgiler verdi. Bayramın ilk günü karkas ağırlığı 7 bin 763 kilogram olan toplam 30 büyükbaş kurbanlık ile, karkas ağırlığı 847 kilogram olan toplam 32 küçükbaş kurbanın kesildiğini ifade eden Halimoğlu, “Kurban Bayramı’nın ikinci gününde karkas ağırlığı 3 bin 69 kilogram olan toplam 12 adet büyükbaş kurbanlık ile karkas ağırlığı 211 kilogram olan toplam 8 küçükbaş kurbanlık kesildi. Bayramın üçüncü günü ise büyükbaş kurban kesimi için gelen olmazken, karkas ağırlığı 150 kilogram olan 6 küçükbaş kurbanlık kesildi” dedi.
 

3 GÜNDE 88 KURBANLIK

Şevket Halimoğlu bayramın üç günü içerisinde kesmiş oldukları toplam büyükbaş hayvan sayısının 42 adet olup toplam karkas ağırlıklarınınsa 10 bin 832 kilogram olduğunu, küçükbaş hayvan sayısının ise 46 adet olup, karkas ağırlıklarının ise bin 208 kilogram olduğunu söyledi.
 

Haber / Asim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10