11 yıl öncesinden kimse ders çıkarmamış

Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, “Tarih tekerrürden ibarettir derler. İlçemiz 11 yıl önce de benzer bir felaket yaşadı. Fa

Çerkezköy 28.10.2012 22:24:00 0
11 yıl öncesinden kimse ders çıkarmamış

 Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez, Kurban Bayramı’nın 3. günü beraberindeki partililer ile birlikte AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

 

DOYASIYA YAŞAYAMADIK

CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, “Sel dolayısıyla Kurban Bayramı’nı doyasıya yaşayamadık” dedi. Kurban bayramı ile birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın da birlikte kutlanacağına dikkat çeken Dönmez, “Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
 

DERS ALINMAMIŞ

2001 yılının Aralık ayında da Çerkezköy’ün sel felaketi yaşadığını anımsatan Metin Dönmez, “Tarih tekerrürden ibarettir derler. İlçemiz 11 yıl önce de benzer bir felaket yaşadı. Fakat gördük ki o günden bugüne yaşanan felaketten kimse ders almamış. Sel felaketine karşı herhangi bir önlem alınmamış” dedi.
 

3 KİTAP HEDİYE ETTİ

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencilerine Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Nutuk’ kitabını dağıtan AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli’ye de teşekkür eden Metin Dönmez, “Nutuk, çok anlamlı bir kitap. Öğrencilerimize verdiğiniz bu anlamlı hediyeden dolayı sizi tebrik ediyorum” dedi ve Danyeli’ye ‘Laiklik Nedir, ne Değildir?’, ‘Atatürk’ün Din Anlayışı’ ve ‘Atatürk Reformları ve İslam’ isimli 3 kitap hediye etti.
 

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “İlçemiz 11 yıl sonra bir sel felaketi daha yaşadı. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına maddi manevi yardımlar yapılıyor. Yaşanan bunca sıkıntıdan sonra insanı paraya boğsanız fayda etmez” dedi. Yapılan yardımların istismar edilmemesi gerektiğini söyleyen Demirbağ, “Bu tür felaketlerin önüne geçmek adına bir an önce gerekli çalışmalar yapılmalı, gereken önlemler ivedilikle alınmalıdır” diye konuştu.
 

GEREKLİ DERSLER ÇIKARILMAMIŞ

AK Parti ziyaretinin ardından Çerkezköy Belediyesi’ne giden Metin Dönmez ve CHP heyeti, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce ve Habip Bilgin’den Kriz Masası’nın çalışmaları hakkında bilgi aldı. 11 yıl önce yaşanan felaketten gerekli derslerin çıkarılmadığının altını çizen Metin Dönmez, “Yaşadığımız bu üzücü olayda, Devlet Su İşleri, Belediye ve İmar Müdürlüğü’nün 11 yıl önceki sel felaketinden sonra gerekli önlemleri almadığı görüldü” dedi. Dönmez, yaraların bir an önce sarılması için CHP olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
 

METREKAREYE 100 KİLOGRAMDAN FAZLA YAĞIŞ DÜŞTÜ

Şimdiye kadar 368 ev ve işyerinde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Dr. Gökhan İnce, “Sel felaketinin ardından kalacak yeri olmadığı tespit edilen 67 vatandaşımız otellere yerleştirildi. Tekirdağ, Çorlu, Silivri ve İSKİ’nin yardımları ile ilçede su boşaltma ve temizlik çalışmaları tamamlanmak üzere. Metrekareye 100 kilogramdan fazla yağışın düştüğü sel felaketine karşı elimizden gelenin en iyisini yaptık. Kızılay da bölgede her eve birer hijyen takımı dağıtacak. El birliği ile bu sıkıntının üstesinden gelecek ve bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
 

BAYRAMLAŞMA ZİYARETLERİNE DEVAM ETTİLER

İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Zeki Gürcün, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de AK Parti ve belediye ziyaretlerinde CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez’e eşlik etti. CHP heyeti belediye ziyaretinin ardından kahvehane ve sivil toplum kuruluşlarına bayram ziyaretinde bulundu.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10