Sevdamız Cumhuriyet

Cumhuriyet’in kuruluşunun 89’uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında dün çelenk töreni düzenlendi. Çerkezköy Belediye Meydanı’nda düzenlenen program, çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunu

Çerkezköy 28.10.2012 22:25:00 0
Sevdamız Cumhuriyet

 Çerkezköy Haber - Cumhuriyet’in kuruluşunun 89’uncu yıldönümü etkinlikleri dün düzenlenen çelenk sunumu töreni ile başladı.

 
VATANDAŞIN İLGİSİ BÜYÜKTÜ
Cumhuriyet Meydanında dün saat 13.00’de düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama törenine, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanı Vekili Ahmet Azcan, Çerkezköy Merkez Komutanı Binbaşı Memduh Ceylan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Başkan Vekili Sami İkizler, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Eski Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi belde başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Şube Müdürleri Hüseyin Erdoğan ve Hüseyin Yaşar, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Yönetimi ve üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler, kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
 

ÜÇ KURUM ÇELENK KOYDU

28 Ekim Pazar günü saat 13.00’da Çerkezköy Atatürk anıtında başlayan kutlama törenlerine çelenk sunumu ile başladı. Atatürk Anıtı’na ilk çelengi Çerkezköy Kaymakamı  Ayhan Bayhan koyarken, daha sonra ise garnizon komutanlığı çelengini 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı çelengini de Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Ahmet Azcan sundu. Çelenk sunumunun ardından program saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
 

CHP, CUMHURİYETE SAHİP ÇIKAN TEK PARTİ

Hükümetin son yönetmenliği uyarınca Atatürk Anıtı’na belli bazı kurumlar dışında çelenk bırakmaması talimatına rağmen Çerkezköy CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez ve parti teşkilatına mensup çok sayıda kişinin oluşturduğu grup alkışlar eşliğinde Atatürk Anıtı’na çelenk ve karanfil bıraktı. Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ve AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ duruma büyük tepki gösterirken, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise partililere müdahalede bulunmadı. Belediye meydanında yaklaşık yarım saat bekleyen Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak’tan çelenk yönetmeliğini isteyerek detaylı inceleme yaptı. 
 

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Koçabıcak, yönetmenlik gereği CHP’nin bırakmış olduğu parti çelenginin, tören bittikten sonra bırakıldığı için müdahaleyi gerektirmediğini  fakat  tören bitmiş de olsa  24 saat evvelinden izin alınmadığı için çelek bırakmanın suç olduğunu belirtti. Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez’i bilgilendiren Kocabıçak, partililere çelenk bırakma eylemiyle alakalı olarak yasal işlemlerin başlatılacağını ifade etti.
 

Haber / Faik Onur KAYAAsim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10