Atatürk Heykeli törenle açıldı

Heykeltraş Prof. Dr. Kenan Yontuç tarafından Atatürk’ün beden ölçüleri esas alınarak yapılan ve 83 yıldır Valilik önünde yer alan Atatürk Heykeli’nin açılışı törenle yapıldı.

Tekirdağ 29.10.2012 16:41:00 0
Atatürk Heykeli törenle açıldı

 ORJİNAL BOYUTTAKİ 2 HEYKELDEN BİRİ

Önceki gün düzenlenen açılış öncesinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, geçen zaman içerisinde yıpranan ve bakımı yapıldıktan sonra açılışı yapılacak olan Atatürk Heykeli ile ilgili bilgiler verdi. Ülkemizdeki orijinal ölçüdeki 2 Atatürk heykelinden biri olan Atatürk Heykeli, Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulundan Tekirdağ Kültür Müdürlüğüne gelen raporlar doğrultusunda tahribatının ortadan kaldırılması amacı ile heykeli yapan Kenan Yontuç ailesinden gerekli telif izinleri alınarak, kısa süre zarfında orijinali ile aynı ölçülerde replikası  (kopyası) yapılarak mevcut yerine konuldu.

 

KATILIM YOĞUNDU

Düzenlenen açılış törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Adalet Komisyonu Başkanı Akif Köylü, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Vali Yardımcıları Ahmet Büyükçelik ve Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel, Baro Başkanı Av. Nevzat Teker, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, İl Emniyet Müdür Vekili Bülent Şensoy, il merkezindeki siyasi partilerin il başkanları, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10