Kapaklı için yeni isim önerisi

Yaşanan sel felaketinin ardından Çerkezköy’e gelerek çeşitli incelemelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Büyükşehir yasa tasarısı ve Kızılpınar’ın da i

Çerkezköy 29.10.2012 16:41:00 0
Kapaklı için yeni isim önerisi

 “TEPKİ ÜZERİNE BÖYLE SÖYLEMDE BULUNMUŞTUR”

Bir ilçenin kurulmasının önerge ile olmayacağını ifade eden MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen “İlçe kurulması için ilk olarak kanun teklifi olur. Kanun teklifi de içişleri komisyonuna gider. Ondan sonra ise alınan karar neticesinde meclis genel kuruluna gider. AK Partili Milletvekili T.Ziyaettin Akbulut AK Partili beldelerden gelen tepkiler üzerine siyasi söylem olarak bunu söylemiştir” diye konuştu.

 

“BAŞKA İSİM İÇİN ÖNERGE HAZIRLADIM”

Tüzükteki kanunlara göre bir ilçe olması için kanun teklifi verilmesi gerektiğini ifade eden Belen “Öncelikle İçişleri komisyonuna ilçe platformu verir. İlçe platformundan geçtikten sonra genel kurula verilip ondan sonra karar verilir. Kısaca bu kanunun görüşülme imkanı yoktur” dedi. İlçe statüsüne alınan Kapaklı’nın isminin değiştirilmesine ilişkin de önerge hazırladığını belirten Belen “İlçenin ismi konusunda genel kurulda görüşeceğiz. Kapaklı değil de başka bir isim olması yönünde önerge hazırladım. Önergeyi verdiğimiz zaman bilgi sahibi olacaksınız” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10